DIY: Färdbroms bak på en Audi S4

Audi S4 är högpresterande variant av Audi A4. S4 har mer av allt. Mer kraft, mer bromsning och mer hantering. Eftersom S4 bygger på A4 chassi, några rutinunderhåll på S4 är väldigt lik A4. Bromsarna till exempel, även förstärkt upp på S4, liknar A4 och ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Tänger
Brake Cleaner Review Rags
Visa fler instruktioner

1

Park S4 på en nivå, plan yta. Använd ett däck järn för att lossa muttrarna som håller de bakre hjulen på. Lyft baksidan av bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar ställas under bilen på rätt ställen.
2

Finish bort muttrarna och hjulen. Ställ hjulen ur vägen. Ta bromsoket fjäderklämman på utsidan av bromsok med en tång. Lossa och ta bort bromsok bultar placerade på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Addera 3

Skjut bromsok utanför bromsrotorn. Stöd bromsrotorn genom att knyta den till en närliggande suspension bit, så det finns ingen tyngd på den mjuka bromsledningen.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket och bromsok bäraren. Koppla bort raden för bromsslitage sensorn. Ta bort skruvarna som håller bromsoket bärare till bilen. Ställ transportören åt sidan. Avlägsna bromsen skruvrotorn uppsättning, som ligger i ansiktet av rotorn. Drag av rotorn rakt av navet.
5

Rengör området där rotorn fästen till navet. Skjut in den nya rotorn på navet. Nu är en bra tid att uppgradera till cross-borrade skivor, vilket ger överlägsen kylning. Installera rotorn ställskruven. Skruva fast bromsok transportören igen.
6

Öppna locket till bromsvätskebehållaren ligger i motorrummet. Med hjälp av en spruta, ta bort cirka ½ tum av bromsvätska. Placera Audi bromsok verktyget över kolven i bromsoket. Verktyget har metall tappar som passar i hålen på kolven. Vrid verktyget så att det drar och vrider kolven i bromsoket för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
7

Montera de nya bromsbeläggen. Skjut bromsok tillbaka över den nya rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar. Anslut givaren bromsslitaget, se det är rätt dragen. Installera bromsoket klipp. Upprepa för den andra sidan. Placera tillbaka hjulen på bilen och sänka den. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126782.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.