Hur man avgör en dålig Knock Sensor

Den knock sensor ansluts till bilens motor blocket och skickar signaler till bilens ECM (Electronic Control Module) när motorn knackar. Sensorn ser till att din bil får tillräckligt bränsle från din motor. Det hjälper också bränsleåtgången smidigt och förhindrar bränslet från att explodera i cylindern. En defekt knock sensor kan orsaka skador på din topplockspackning samt prestandaproblem. Det finns sätt du kan ta reda på om knock sensorn är defekt. Instruktioner
1

Kör din bil runt och lyssna efter knackar ljudet från motorn. Dessa ljud indikerar en trolig knackningssensor felfunktion. En kontinuerlig knackar ljud indikerar att knock sensor skadas. Det knackar ljud är oftast hörs när du kör i höga hastigheter.
2

Kontrollera din bil för accelerationsproblem. En defekt knock sensor kommer att orsaka din bil att köra långsamt och inte låta den komma upp i höga hastigheter så snabbt. En defekt knock sensor kommer att orsaka din bilmotor att utöva mer ansträngning för att nå önskad hastighet.
3

Ta del av mätarställningen och övervaka din gas körsträcka. En defekt knackningssensor orsakar din gas för att bränna snabbare. Om du märker att du använder mer gas för att köra till jobbet, då knackningssensorn kan vara defekt.
4

Ta din bil till en kvalificerad mekaniker för diagnostiska tester för att bekräfta dina misstankar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131456.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.