Hur man gör en Rad Flush på en BMW E36

I E36 är den tredje generationen av entréplanet BMW 3-serie lineup. Den E36 ersatte E30 och senare efterträddes av E46. Precis som alla bil, är E36: ​​s kylsystem av grundläggande betydelse för hälsan hos motorn. Om kylsystemet har ett problem, kan motorn överhettas. En del av rutinunderhåll på E36 innebär spolning av kylsystemet i det gamla kylvätska och fylla den med nytt kylmedel. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
momentnyckel
Kylvätska
kylvätska avtappningspluggen bricka
Rags
Visa mer Instruktioner
1

Palla upp BMW med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa för de återstående hörnen på bilen så att alla fyra hörnen stöds. Låt bilen svalna helt, om det var nyligen kört.
2

Vrid värmereglaget till den varmaste inställningen. Vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Slå på fläkten och lämna den på den långsammaste inställningen. Dessa steg kommer att öppna värmaren ventilerna.
3

Leta motorblocket plug kylvätska drain, som ligger på blocket, strax under grenröret på passagerarsidan av motorn.

4

Placera ett kylmedel uppsamlingskärl direkt under avloppet bulten. Ta bort avtappningspluggen med en hylsa och spärrskaft och låt kylvätskan rinna in i behållaren. Om du tar bort kontakten från under bilen, skyddsglasögon.
5

Låt all kylvätska rinna ut. Sätt tillbaka bulten med en ny aluminium bricka. Dra åt bulten till 18 foot-pounds.
6

Flytta kylvätska behållaren under kylaren. Sakta bort plasten avtappningsplugg ligger i botten av radiatorn. Byt avtappningspluggen när allt kylmedel har runnit ut. Dra ur kontakten till 18 till 27 tum-pounds. Dra inte åt pluggen.
7

bort de små bleed ligger strax till höger om kylarlocket. På m3s, är skruven på termostathuset.
8

Placera en tratt i expansionskärlet öppningen. Fyll tanken med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Fyll kylsystemet långsamt för att tillåta kylmediet att nå alla områden i systemet. En 4-cylindriga motorer använder sju liter vätska, och 6-cylindrar använder 10.6 qts. av fluid. M3 motor använder 11.1 qts. av fluid
9

avlufta kylsystemet endast om kylvätskeutjämningsbehållaren är fäst på sidan av kylaren. Om expansionskärlet är separata, kommer systemet att blöda sig.
10

Säkerställ att luftskruven har tagits bort. Fyll expansionskärlet tills vätskan börjar att hälla ur avluftningsventilen. Fyll tanken tills det inte finns några bubblor i kylvätska som kommer ut ur ventilen. Dra åt luftningsskruven till 71 tum-pounds.
11

Starta motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och låt den svalna. Fyll expansionskärlet med kylvätska vid behov. Sänk bilen bort av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131605.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.