Hur att rengöra en MAF sensor

En massluftflöde (MAF) sensor är ett enkelt placerad på insugssidan av motorn. Som inkommande luft kommer in i intaget på väg till grenröret, skickar MAF: s värmeelementet en signal till bilens elektronik för att låta den veta hur mycket luft som kommer in i motorn. Om sensorn blir förorenad med smuts och olja, är signalen negativt och kan leda till en ojämn tomgång och även en "kontrollera motorn" ljus. Rengöring av MAF sensorn är relativt lätt och tar minimal kompetens. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Microfiber handduk
MAF renare
Visa fler instruktioner
1

bort bilens luft box om det är vägen för MAF. Detta är oftast placerad på vänster sida av motorn när du tittar på bilen, men kan variera beroende på modell. Luften lådan hålls på med flikar eller klipp som lossas eller skruvar som tas bort, vilket gör att airbox att tas bort.
2

Koppla ur alla luft slangar, sensorer eller kablage som är knutna till den luft box. Den MAF självt kommer att ha kabelstam som går till denna och som måste kopplas bort. Stoppa i kontakten eller klippet för ledningsnätet ur vägen.
3

Ta bort alla skruvar och lossa några slangklämmor som håller MAF på plats. Den MAF är vanligtvis placerad mellan några luftintaget slang och är fäst vid slangen med stora slangklämmor. Den MAF Behållaren kan också fästas med bultar till bilen. Ta bort dessa bultar med en socket och ratchet. Ställ in skruvarna åt sidan.
4

Dra försiktigt MAF ifrån airboxen och slangen. Du kan behöva vicka MAF lite för att ta bort den. Skada inte MAF.
5

Spray MAF hus renare (finns på bildelar butiker) på hela MAF, inklusive skärm, givare och stickpropp området. Också torka insidan av intaget slangen med renare och mikrofiberduk för att rengöra den. Torka eventuellt överskott renare från MAF med en microfiber handduk.
6

tillbaka MAF i motorn i omvänd steg bort. Se till att allt är tätt så att det inte finns några läckor. Starta bilen för att se till att det fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125556.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.