Hur att dyka upp igen Rotorer

Om din bil eller lastbil är utrustad med skivbromsar, broms rotorer är en oerhört viktig del av bromssystemet. När bromsarna ansätts, bromsok och bromsbelägg klämma rotorn, vilket i sin tur bromsar fordonet. Med tiden kan rotorerna blir skåras och slitsad från upprepad användning. När det händer, det finns två alternativ. Ett är att helt enkelt installera nya rotorer, och den andra är att ha rotorerna återuppstått av en mekanisk verkstad. Det senare kan bara ske om rotorerna fortfarande har tillräckligt med material för att de används på ett säkert sätt. Rotorer får bara stängas av en professionell verkstad, eftersom det tar speciella verktyg och kunskap för att se till att rotorerna förblir platt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Penetrerande vätska
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen är parkerad på en plan yta. Lossa muttrarna och ta bilen med en domkraft i hörnet där rotorn som måste dykt ligger. Sänk bilen på en pallbock. Avlägsna hjulet och ställ den åt sidan.
2

Ta bort skruvarna som håller bromsoket på fordonet. Dessa är placerade på toppen och botten av bromsok, på den sida som vetter mot hjulhuset. Skjut bromsok från hjulet. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande upphängningskomponent, så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
3

bort bromsok fästet , om fordonet är utrustat med ett. De flesta nyare bilar har en tjocklek fäste för montering av bromsok, även om vissa äldre fordon inte får ha en tjocklek fäste som måste tas bort.
4

bort ställskruven som håller rotorn på , om fordonet är utrustat med ett. Ställskruven blir antingen en platt-head, Phillips för Allen-formad skruv. Ta den med lämpligt verktyg. Det kan hjälpa att spraya några penetrerande vätska på skruven för att underlätta avlägsnande. Drag av rotorn rakt av navet. Tryck på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att hjälpa det fria, om det behövs.
5

Ta rotorn till en bil verkstad. Know bilens märke och modell, så att butiken kan mäta tjockleken på rotorn och sedan dyka upp igen det, om det fortfarande är inom de användbara som lämnats av tillverkaren. Kostnaden för att ha en rotor återuppstått kan vara allt från $ 15 till $ 30, beroende på butik. Sätt tillbaka rotorn i omvänd ordning för borttagningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126179.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.