Hur man tar bort den Shadowline på BMW

"Shadowline" är vad BMW: s termer mörklagt trim som kommer som tillval på bilar som säljs. Normalt BMW kommer med kromlist. Shadowline ger en mer dämpad, monotone utseende till bilen. Dock är denna look inte för alla, och vissa ägare kanske vill ta bort Shadowline trim om deras bil var optioned med det. Ett annat skäl för att avlägsna trim är att uppgradera den. Borttagning av trim är inte särskilt svårt, men man måste vara försiktig för att undvika att repa eller skada lacken. Saker du behöver
Maskeringstejp Tunn, platt skruvmejsel
plast spackel
Windex eller liknande rengöringsmedel
mjuk borste
Bättringsfärg
Visa fler instruktioner
1

Börja med vänster eller höger framdörr. Ta bort den horisontella beklädningsdetalj ligger vid basen av fönstret. Placera en längd av maskeringstejp på dörren, längs kanten av trim.
2

Skjut en liten skruvmejsel eller spackel under trim, med ett tygstycke mellan skruvmejsel och trim. Börja vid den bakre kanten på fönstret och bänd upp mycket försiktigt, som arbetar mot den främre kanten av fönstret. Den trim kommer att lyfta tillräckligt för dig att försiktigt dra trim upp och stänga av bilen.
3

Torka bort smuts och damm under trim genom besprutning med Windex eller liknande mild renare, sedan borsta bort det med en mjuk borste. Bättra eventuella små repor och skråmor som utvecklats från att ta bort trim med bättringsfärg.
4

Ta bort övre fönstret trim nästa. Stäng dörren och placera gummitätningen ovanför trim och nedanför trim. Öppna dörren och inspektera dess övre kant. Lokalisera den lilla, runda, svart plast knapp som håller änden av den övre gummi tätning till dörren. Bänd knapparna bort försiktigt med en skruvmejsel.
5

Lyft upp kanten på lucktätningen och dra den uppåt och bort från dörren. Tätningen ska lossna lätt. Dra dörrtätningen loss från den bakre kanten av dörren, hela vägen till den yttre backspegeln monterad på dörren. Låt trim hänga vid fönstret. Ta inte bort det helt.
6

bort lucktätningen genom att ta bort de clips (sitter under dörren sigill) som nu är utsatta. Klippen hålla fast listen med två flikar som går genom de fyrkantiga hålen i trim och vik över trim. Använd en uppsättning av tång för att klämma ihop flikarna så att de kan glida genom de fyrkantiga hålen i trim. Om du inte kan få ett grepp på kanterna av flikarna med tång, använd en liten, vass skruvmejsel för att bända upp flikarna nog att få dem med tång.
7

Lyft trim off av klippen och bort från dörren när klippen flyttas ur vägen. Ta bort clipsen från bilen genom att skjuta en skruvmejsel under klämmorna och lyft dem samtidigt vrida dem. Gör detta långsamt, så att du inte repar lacken.
8

Upprepa proceduren ovan för alla fyra dörrar (eller alla fyra fönster, om bilen är inte en fyra dörr). Rengör damm och smuts med mjuk borste och Windex. Bättra eventuella hack eller repor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125621.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.