OnStar Vehicle Diagnostics

onstar kom ut på marknaden 1996 och finns nu på många General Motors fordon. Det annonseras som en säkerhets-verktyg som ger en förare i kontakt med en onstar rådgivare i händelse av en olycka eller maskinhaveri. OnStar erbjuder andra tjänster, till exempel krockkudden vecklas anmälan, stulna fordon bistånd, fjärr dörrupplåsningsknappen och diagnostik fordon. Diagnostik

Fordonet comm och interface modul är hårdkodade i bilens elsystem, vilket gör att informationen om bilens system som ska skickas till OnStar. OnStar får uppdateringar varje månad om fordonets motor, krockkuddar, låsningsfria bromsar, utsläpp och överföring. OnStar skickar sedan informationen i ett e-postmeddelande till bilens ägare, som ger information om eventuella problem. Dessutom är underhållet information om körsträcka, oljans livslängd och däcktryck.
Statusvarningar
p Det finns tre statusvarningar i mailet mottagits från OnStar som används att hjälpa fordonsägare att snabbt uppmärksammad på eventuella problem. En grön cirkel indikerar inga problem påträffades och ingen åtgärd behövs. En gul triangel betyder det diagnostiska testet inte är klar, och nästa gång bilen startas, kommer ett test att köras igen för att ta reda på problemet. Den sista symbolen är en röd oktagon, vilket innebär ytterligare åtgärder krävs så snabbt som möjligt. En förare kan trycka onstar knappen i fordonet för att tala med en rådgivare för att avgöra vilka åtgärder han skulle vidta.
Motor och växellåda

OnStar driver en diagnostisk kontroll på delar av motorn och transmissionen såsom luftinsugssystem, bränslesystem, motorkylning, gasreglage och variabla ventiltider. Dessutom, tändningen, el, avgifter, start och fyrhjulsdrift övervakas genom OnStar-systemet. Inte alla fordon är utrustade med samma alternativ, så de diagnostiska gjort kontroller varierar beroende på märke och modell.
Fordonsunderhåll

En bilägare kommer också att få information om fordonets livslängd på oljan och körsträcka. En ägare behöver bara göra byta olja när den återstående oljan livslängd närmar sig noll procent, i stället för att byta olja varje 3000 miles. Oljan liv baseras inte bara på körsträcka, men också körmönster och klimat. Den körsträcka på vägmätaren avgör när påminnelser skickas att meddela ägaren när däckets rotation och 25.000 mil planerat underhåll krävs.
Tillgänglighet

Diagnostiken körs automatiskt varje månad när bilen startas. OnStar fordonsdiagnos finns med alla OnStar abonnemang. Ett fordon har OnStar diagnostiska möjligheter, om det är tillverkade av General Motors, det gjordes under 2004 eller senare, och det är utrustat med General Motors Oil Life System.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125979.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.