Lägga till vatten till en Delco batteri

Det finns tre typer av Delco batterier. De vanligaste sådana idag (speciellt i bilbatterier) är underhållsfria batterier. Dessa är förslutna batterier och kräver inget underhåll alls. En annan typ kallas låg-underhåll eller hybrid batteri. Dessa kräver lite underhåll, men ibland, om batteriet har varit över-laddad, kan du behöva lägga till vatten till cellerna. Den sista typen av batteri är den filler cap batterier. Medan alla batterier bör kräva lite underhåll, kan förhållanden uppstår när hybrid-och filler-cap batterier bör inspekteras och underhållas för att uppnå deras livslängd. Saker du behöver
Skyddsglasögon
skyddshandskar
Skruvmejsel
Justerbara tänger
Batteri refraktometer
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Skydda dina händer och ögon med skyddsglasögon och skyddshandskar innan upprätthålla Delco batteriet. Den svavelsyra utspädd elektrolyt kommer att bränna huden, och om den kommer i kontakt ögonen, blindhet eller allvarliga skador kan uppstå.
2

Inspektera batteriet bostäder för läckage, sprickor eller korrosion. De tre främsta orsakerna till batterier som behöver underhåll är läckor eller sprickor i huset, över-laddning av batteriet och den utspädda avdunstnings eller vibration.
3

Inspektera batteri hold-down enhet ( om tillämpligt) för att se till att den håller batteriet i dess hålighet och facket. Korrekt genom att spänna fasthållaren vid behov.
4

bort alla påfyllningslock på Delco batteriet i ett väl upplyst område. De flesta av caps skruva moturs från de enskilda cellerna. Lossa dessa med en tång och sedan ta bort dem. Andra typer av tanklock får helt enkelt täcka cellerna. Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända dessa från toppen av batteriets hölje.
5

Inspektera varje cell för att säkerställa elektrolyten utspädd inte under bly separatorer. Om så är fallet, byt ut batteriet.
6

Lägg destillerat vatten, med ett batteri refraktometer för att suga in vatten i refraktometer sug reservoaren, och rensa det i varje cell som kräver vatten. Överfyll inte. Rätt nivå är 1/2-tums ovanför separatorn, som kommer att handla om 1/8-tums under fyllningen ringen.
7

Vänta några sekunder efter tillsats av vatten till cellerna. Detta gör det möjligt för vattnet att strömma in andra celler inuti batteriet och bidra till att förhindra överfyllning. Om det behövs, använd refraktometer för att suga ut några av de utspädda innan du byter propparna. Eftersom denna lösning är starkt frätande, vara säker på att avyttra några utspädd ordentligt.
8

Byt cellerna caps när du är klar. Kontrollera att skruv-typ lock är tätt, men inte för hårt. Du vill inte att knäcka plastlock och orsaka en läcka. Se till att pop-i mössor sitter ordentligt på toppen av batteriet bostäder i de enskilda fyllningshålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125520.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.