Hur man tar bort en bils motor

Det kan finnas flera anledningar till att behöva ta bort en bils motor. Motorn kan använda olja, en stav kan knacka, kan motorn ha alltför många miles på det och kan behöva ha cylindrarna borrade för nya kolvar och motorn kan behöva ses över. Den gamla motorn kan låsas upp och bilen behöver en ny motor. Här är stegen för att ta den gamla motorn ur bilen. Saker du behöver
Engine hissa
Wrench
5-liters hink
Tung kedja
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen där du kan få motorlyft placerad. Använd en skiftnyckel för att ta åt bultarna ur gångjärnen på insidan av huven och ta huven av. Huvan är tungt så får en vän att hjälpa till. Ta den negativa kabeln från batteriet.
2

Töm kylaren vätska i en fem liters hink och ta bort slangarna. Skär slangarna om de inte lossnar, eftersom det är lättare att byta ut slangen än metalldelarna. Ta bort fläkten, ta spännrullen, eller generatorn lös och ta ut kylaren. Lossa bränsleledningarna och intaget lufttillförseln.
3

Använd en skiftnyckel för att lossa servopumpen. Dra kompressorn luftkonditionering och servostyrning pumpen ur vägen och låta alla anslutna slangar. Ta elledningarna lös från motorn, lämnar tändkablarna kvar tills senare. Lossa grenröret och använd en skiftnyckel för att ta bultarna bort när motorn är ansluten till transmissionen.
4

Hissa upp bilen med en domkraft och sätta pallbockar under bilen för att hålla den från faller på dig. Skjut under bilen och ta starter och avgasröret kontakter off. Ta bort transmissionskåpan anslutningarna på tvärbalken.
5

Ta skruvarna från överföringssystemet anslutningar på motorn med en skiftnyckel. Använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna från motorfästet anslutningen. Dra ut från bilens undersida och ta bort domkraften och låt bilen ner.
6

Bolt en tung kedja till båda sidor av motorn och ta av motorn hissa runt. Dra ut motorn ur bilen långsamt, vilket gör att den främre delen av motorn är högre än ryggen. Se till att inte träffa bilen som du tar motorn bort från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123943.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.