Hur man tar bort en ljuddämpare

Om din ljuddämpare har ett hål i det eller om du har drabbats något i vägen och knackade ljuddämparen lös eller helt utanför, vet du det med högt ljud bilen sedan gör. En ljuddämpare dövar ljudet av förbränningen avgassystemet gör. Om du behöver installera en ny ljuddämpare, måste du ta bort din gamla ljuddämparen först. Följ dessa steg för att göra detta. Saker du behöver
pallbockar eller ramper bil
Penetration olja
Bågfil (om nödvändigt) katalog mutterdragare
brytjärnet
Skyddsglasögon
Visa Fler Instruktioner
1

Jack upp bilen på pallbockar eller ramper bil för att möjliggöra enkel åtkomst till ljuddämparen och avgasröret. Koppla bort den negativa polen på batteriet innan ljuddämparen bort.
2

Ansök penetration olja till ljuddämparen klämma mutter och alla beslag, eftersom chanserna är goda att dessa kopplingar är belagda med en del rost på grund av att bilen körs genom regn pölar och snö.
3

Kapa rören till och från ljuddämparen med en bågfil om ljuddämparen är svetsad eller om nötterna inte är tillräckligt lossas för borttagning efter att besprutas med penetration olja.
4

Använd en mutterdragare för att ta bort muttrarna från ljuddämparen hängare. Låt ljuddämparen falla ner för att lossa den från de bakre fästena.
5

Bänd ljuddämparen från gummi band som håller den på plats med ett spett och ta bort. Inspektera gummistroppar att se till att de inte är slitna, om så är fallet, byt ut dem innan du installerar den nya ljuddämparen

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123936.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.