Hur man byter en 2003 Chevy 4200 Vortec Termostat

Byta termostaten i en Chevy 4200 Vortec inline sexcylindrig motor är viktigt att se till att motorn går vid rätt temperatur. Termostaten är en liten enhet som bultar till motorn. När motorn har uppnått en inställd temperatur, öppnas den för att tillåta motorns kylvätska i motorblocket. Termostater behöver bytas när de misslyckas. En bil termostat kan misslyckas i ett öppet eller stängt läge. Om en termostat misslyckas öppen, kan motorn når inte sin fulla driftstemperatur. Om det misslyckas stängt, kommer ingen kylvätska till motorn, och den kan överhettas snabbt. Saker du behöver
Drain Ratchet pan Mössor och Hylsnyckelsats
Liten skruvmejsel
termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren. Lossa avtappningspluggen i botten av radiatorn. Använd ett uppsamlingskärl för att samla upp kylvätskan, eftersom den kan återanvändas efter att termostaten ändras.
2

bort generatorn. Generatorn är bultad till motorn med hjälp av en konsol. Lossa detta stativ och ta bort generatorn. Låt Serpentine belt att förbli suspenderade från de andra tillbehören det befogenheter.
3

Lossa övre kylarslangen. Slangen hålls på plats med en klämma, denna slang löper tvärs över den övre delen av motorrummet, sammankoppling av radiator och motorn. Du måste ta bort klämman på motorsidan av slangen.
4

bort den övre kylarslangen. Dra slangen bort på den sida där den möter motorn. Ha en åderlåtning pan hands, eftersom vissa kylvätska kommer ut ur slangen.
5

unbolt termostathuset. Den hålls på plats av två bultar. Med bultarna avlägsnats, bör det dra bort lätt, men en liten skruvmejsel kan krävas för att bryta huset löst.
6

Avlägsna och byt ut termostaten. Med huset bort, dra den felaktiga termostaten utanför motorblocket och ersätta den med en ny. Också vara noga med att ta bort den gamla packningen och ersätta den med en ny.
7

Dra termostathuset. Placera termostathuset över den nya termostaten och dra åt de två skruvarna. Undvik att dra åt bultarna, eftersom detta kommer att göra dem svåra att ta bort när framtida service behövs.
8

Sätt tillbaka den övre kylarslangen. Innan du sätter slangen över termostathuset, smörj insidan av slangen med kylvätska, vilket förkortar den tid som krävs för kylvätskan tillbaka till termostaten. Du kan dra åt slangen med hjälp av klämman bort i steg 3, om det fortfarande är i god form.
9

tillbaka generatorn. Bolt generatorn tillbaka till sitt fäste, och placera Serpentine belt över remskivan på generatorn.
10

Fyll kylaren med hjälp av mängden kylvätska rekommenderas i din instruktionsbok. Också se till att fylla den reserv kylvätsketanken till lämplig nivå noteras på behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123844.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.