Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur Ren urin fläckar från bilklädslar

Kanske det var din hund. Kanske det var ditt barn. Oavsett vilket det var, nu har du urin fläckar på bilens klädsel och kanske lukten av urin samt. Om du får jobba på det snabbt och använda rätt sorts renare, står du en chans att ta bort fläcken och lukt så att ingen kommer att kunna berätta att olyckan har hänt. Saker du behöver Review, "Neutral" tvål (med ett pH-faktor 7) katalog Sponge
Bucket
vatten
Ammoniak
Bakning Handdukar soda
eller hushållspapper
Pet urin fläckborttagningsmedel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

suga upp eventuell kvarvarande urin med en ren pappershandduk eller trasa. Blot upp det istället för att gnugga så att du inte skadar klädseln eller kör fläcken djupare.
2

Gör en ljummen blandning av tvål och vatten, med 1/2 tsk. tvål och 1 qt. varmt vatten. Använd en tvål med ett neutralt pH av 7. Sponge urinen fläcken med ljummet tvålvatten. Om din bil har läderklädsel, gäller inte en massa vatten till det.
3

Skölj av löddret med kallt vatten.
4

Mix fem delar vatten till en del av ammoniak i en hink. Ammoniak kommer att agera för att neutralisera syran i urinen. Det kommer också att hjälpa till att minimera eventuella kvardröjande doft. Använd en ren svamp eller trasa för att tillämpa denna ammoniakblandningen till urin fläck.
5

Låt ammoniakblandningen sitta på urinen fläcken i minst 1 minut. Skölj bort det med en mycket våt svamp eller trasa.
6 p Om lukten kvarstår efter att du har tillämpat ammoniakblandningen, blanda 1 tsk. bakpulver i en kopp ljummet vatten. Sponge bakpulver blandningen på området fläcken och låt det sitta i minst 1 minut.
7

Torka upp bakpulver rester med en ren, våt svamp. Kontrollera lukt, och tillämpa bakpulver blandningen om det behövs.
8

Torka upp hela området med en svamp doppad i ljummet vatten.
9

Blot bort bakning soda blandningen, om du använt det, eller ammoniakblandningen om det är allt du behöver. Använd en hårtork för att torka fläcken och se om fläcken har försvunnit.
10 p Om urinen fläcken inte försvinner, prova en kommersiell fläckar och lukt remover såsom Oxy-Clean Simple Solution, Naturens Miracle eller Planet Urin. Många av dessa fläckborttagningsmedel innehåller enzymer eller bakterier som konsumerar urin molekylerna. Testa fläckborttagningsmedel på ett litet hörn av klädseln någonstans utom synhåll innan behandla urin fläck, för att se till att det inte kommer att färga eller skada klädseln. Följ förpacknings anvisningar när du använder dessa produkter. Upprepa detta steg om det behövs.
11

Re-rengöra din klädsel med varmt vatten och skum efter användning av kommersiella fläcken eller lukt remover för att se till att inga skadliga kemikalier kvar.
12 < p> Om du fortfarande inte har tagit bort urinen fläckar och lukt från din klädsel, har dina bilsäten professionellt ånga rengöras. Ångrengöring når förbi ytan av klädseln in i skummet som ger bilen stolens stoppning. Om urinen har absorberats förbi klädsel, kan få fläckar och lukt ur skummet vara viktigt att åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123584.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.