Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur Måla lädersäten i min bil

Läderklädsel är de mest hållbara platserna att ha i bilen. De är lyxiga och lätta att rengöra. Men liksom många andra typer av interiörer, kräver läder tillfälligt underhåll för att hålla sitt attraktiva utseende. Över tiden lädersäten kommer att drabbas normalt slitage orsakar färgen att blekna eller mörkare. Vare sig du är ute efter att återställa färg eller helt byta färg kan du måla bilens lädersäten med samma tekniker som de yrkesverksamma på en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Läder re-färgläggning Kåpsats
för ditt foto arbetsområdet Verktyg för att ta bort bilsäten (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Välj ett kit läder färg, där du kan hitta på nätet eller hos din lokala auto butik. Din kit kommer utrustad med flera färgval, läder prep, efterbehandling spray, en spray enhet, handskar, en palettkniv, med slipverkan och applikatorer svamp. De färgval varierar per sats. Kontrollera satsen att se till att den har den färg du önskar. Kontrollera satsens innehåll är flamsäkert och giftfritt.
2

Skydda din arbetsplats. Exponering för kemikalier kan orsaka skador på andra områden inne i bilen. Täck insidan av bilen runt bilsäten med tidningen, en plåt eller plastöverdrag. Tejpa kanterna ner med målarens maskeringstejp. Du kan också ta bort dina bilsäten för att förhindra kemisk exponering genom att följa "Ta bort Bilbarnstolar" instruktionerna i bruksanvisningen som följde med din bil.
3

Prep era platser. Öppna kit, satte på handskarna, ta en av svamp applikatorer och tillämpa prep lösningen på lädret med palettkniv, enligt kit instruktioner. Gnid in lösningen i med slipverkan, se till att täcka alla sätena. Denna process kommer att ta bort gammal färg och tillverkarens finish. Fortsätt tills den gamla färgen skalas, och den ljusare färgen nedanför är utsatt.
4

Applicera färg. Med ett annat program svamp, applicera ett tunt lager av färg på era platser. Färg bör tillämpas i mjuka, jämna drag. Tillämpa färgen för tjock kommer att orsaka bubblor och springer. Om du märker detta, ta en trasa och jämna till ytan. Låt lagret torka ostört, med fönster ner för ventilation. Om du vill ha en rikare färg, lägga till ytterligare lager av färg tills du är nöjd med utseendet.
5

Ansök efterbehandling spray. När färgen har torkat och du är nöjd med färgen, lägg ett tunt lager av efterbehandling spraya med spray enhet som kommer med kitet. Var noga med att täcka alla sätena ordentligt.
6

Låt sätena torka. Vänta cirka 48 timmar innan du sätter dig i dina platser eller sätta tillbaka dem. Färgen bör pågå under lång tid, även om du kan se några bleknar om bilen utsätts för solljus under långa perioder. För att förhindra detta, investera i en inomhus vindruta solskydd. Använd detta när du parkerar din bil utanför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123355.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.