Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en bil efter regn kommer i Taklucka

En öppen eller läckande taklucka kan tillåta regnvatten att komma in i bilen, lämnar bakom våta säten, förstörd inredning och även mögel tillväxt. Snabba åtgärder kan begränsa vattenskador och återställa bilens interiör till sin rätta tillstånd. Även att ta bort överflödigt vatten är avgörande för att begränsa inre skador, är luftflödet ännu viktigare. Tillräcklig luftcirkulation skyndar torktid och tar bort eventuella unken lukt. Saker du behöver
Absorberande handdukar
Klädsel Vakuum
eller läderrengöring
mjuk borste (tillval) katalog 3 eller 4 mjuka trasor
Interiör skyddande balsam
Läder

Visa fler instruktioner
1

stänga takluckan om det är öppet, och torka bilen interiör med absorberande handdukar. Om sätena är våta trycker handdukar ordentligt för att absorbera överflödig fukt.
2

flytta bilen till en varm, torr plats, t.ex. i solen eller ett garage om möjligt. Placera fönstren ner för att cirkulera luften och öka torktiden. Låt inredningen torka i minst två eller tre timmar om det är mycket våt.
3

Dammsug bilen säten och golv för att ta bort överflödig smuts eller skräp. Använd en skreva kvarstad för att nå sprickor eller små utrymmen.
4

Spray en bilinredning eller läderrengöring jämnt på sätena och golv. Låt det dra i för den tid som rekommenderas på förpackningen.
5

Skrubba insidan och golvet med en mjuk borste, eller torka av den noggrant med en mjuk trasa. Låt sätena och golvet torka helt, lämnar fönstren ner för att hjälpa till torktid.
6

Vacuum sätena och golvet ännu en gång om du använde en klädsel renare. Detta kommer att ta bort alla inbäddade smuts lyfts från tyget under reningsprocessen.
7

Ansök interiör skyddsmedel till en mjuk trasa. Torka av den jämnt över alla plast eller vinyl ytor i bilens interiör. Om du har lädersäten, applicera ett tunt lager av läder balsam på hela lagerytan med en mjuk trasa. Torka bort överflödigt med en mjuk, torr trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122906.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.