Svenska Bil >> Bilförsäkring >> AAA >> Content

Bilförsäkring Lagar i Georgia

Enligt Georgia Department of Driver Services, måste alla Georgien invånare som äger eller hyr en bil ger "minsta motor täckning bilförsäkring" i syfte att driva en bil. Försäkringsbevis eller, i förekommande fall, är ett annat medel med vilket föraren erkänner ekonomiska ansvaret för en olycka krävs enligt Georgien lag. Bevis of Financial Responsibility

Nästan alla förare i Georgien visar sitt ekonomiska ansvar för bilen de äger genom att köpa en ansvarsförsäkring. I sällsynta fall kan individer välja att själv försäkra sina fordon via myndigheten i försäkrings-och Safety Fire kommissionär. Försäkringsbevis måste tillhandahållas för att registrera ett fordon. Som av 2002, ska försäkringsbolaget lämna ett elektroniskt försäkringstagarens information till Georgia Electronic Insurance Efterlevnad System.
Minsta ansvar försäkringskrav

Som av 2010, staten Georgien har satt minimikraven ansvarsförsäkring för bilägandet på 25/50/25. De första två siffrorna representerar, i tusentals dollar, gränsen för personlig kroppsskada ansvar. Den sista siffran representerar gränsen för sakskada ansvar. Till exempel, i en olycka som orsakats av en förare med minimal ansvarsförsäkring, skulle varje person skadades i den andra bilen ha rätt till upp till $ 25.000 med en $ 50,000 gräns per fordon. Skadelidande kan stämma föraren civilrättsligt för det extra beloppet. Körskador på upp till $ 25.000 kommer att täckas. Eventuella ytterligare egendomsskador anspråk av den andra parten kan också bedrivas i domstol.
Krävde ytterligare Ansvarsförsäkring

Individer med en enastående bil anteckning eller hyreskontraktet skall köpa mer än den minsta ansvarsförsäkring på 25/50/25. Den lienholder eller leasingbolag sätter sin egen belopp minsta ansvar för att skydda sina investeringar i bilen. Dessutom kan bilägare vill frivilligt öka mängden täckning på sina fordon för att skydda sig mot stämningar i händelse av att de orsakar en olycka.
Böter för brister i bevakning

delstaten Georgia låter en 30-dagars frist för ny försäkring information som elektroniskt skickas till sin databas. Som av 2005, om det finns ytterligare en förflutit 10 dagar utan försäkring, kommer bilägaren att debiteras en lapse avgift. Om lapse avgiften inte har betalats inom 30 dagar, kommer bilens registreringsnummer avbrytas, och en extra återanställning tillkommer. En andra förfaller inom fem år kräver en obligatorisk registrering suspension av 90 dagar. En tredje förfaller inom fem år krävs sex månaders avstängning och en högre återupptagningsavgift. Om bilen såldes, stulna eller återtas, skall den tidigare ägaren avger en skriftlig försäkran till Georgia Department of Driver Services för att få böterna bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/aaa/93790.html

Previous:
Next:

AAA

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.