Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

1925 Chrysler Engine Specifikationer

1925 Walter Chrysler konverterade hans Maxwell Car Company i vad blev Chrysler. Vissa bilar har gjorts 1924, men 1925 års modell anses vara det första året. Bilen var avsedd att vara ett mitten prissatta bil, överbrygga klyftan mellan dyra bilar och billiga bilar som hade några bekvämligheter. Motor Innovations

Chrysler hade en solid sexcylindrig i sin första bil 1925. Följande år det skulle medföra en ekonomisk fyrcylindrig. Chrysler motorer hade ett oljefilter, luftfilter och en motor termostat. Endast de dyraste bilarna hade dessa poster, så det var förvånande att se dem på en bil på denna nivå. De tidiga Chryslers hade ett rykte för kvalitet ingenjörskonst.

Motorn utnyttjas standard vattenkylning med en radiator. Addera Standard Motor

standard motor i 1925 Chrysler var den vertikala L-head, 201,5 kubik-tums sexcylindrig motor. Bilen hade 68 hästkrafter och utnyttjade en en-fat "ball och boll" förgasare. Den borrning och slaglängd var 3.13 inches med 4,75 inches. Hålet hänvisar till cylinderhuvudet storlek, och slaglängden är avståndet cylindern resor. Motorn hade ett kompressionsförhållande på 4,7 till 1, som avser mängden av kompression i cylinderkammaren. Den hade också sju huvudsakliga vevaxellager.

Chrysler också hade en fyrcylindrig att det släpptes sent 1925, som i huvudsak var en Maxwell motor med ett nytt namn. Den fyrcylindriga hade 185 cubic inches med 38 hästkrafter. Borrningen och stroke var 3,63 av 4,5 inches. Den används också en en-FAT förgasare.

Båda motorerna hade två ventiler per cylinder och ventilerna var vid sidan av kolvkammaren.
Kraftöverföring

Motorn var stark för sin tid, inte den största eller den minsta. Den hade en tre-växlad manuell växellåda med ett golv shifter, och använde en selektiv glidande växel process för växling. Bilen satt på en 112-tums hjulbas och bilen var 160 inches lång. Den hade en kardandrift med bakhjulsdrift, och en vanlig koppling. Bromsar var hydraulisk till alla hjulen.

Bladfjädrar användes för upphängning på alla fyra hjulen. Bilen hade också gummi på motorfästen att göra för en tystare gång, vilket var en annan innovation.

Bilen vägde ca £ 2800. och kom i sedaner, kupéer och en cabriolet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93727.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.