Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur man bibehåller en Classic Car

Klassisk bil visar överflöd med imponerande fordon av alla märken och årgångar. För den klassiska bilen entusiasten, ger inget mer glädje än att beundra dessa skönheter. Om du är den stolta ägaren till en, är det viktigt att behålla det ordentligt. Följ dessa steg och din veteranbil ger många års nöje. Instruktioner
1

Kör din klassiska bil för att hålla den i gott skick. Det gamla ordspråket "använda det eller förlora det" gäller här. Det är inte bra för någon typ av motorfordon för att sitta under långa perioder utan att köras. Däck, tätningar och smörjmedel har en tendens att bryta ner och torka upp. Kör din bil minst en gång eller två gånger i månaden. Alltid starta motorn och låt den värmas upp innan du börjar på vägen. En snabb resa runt kvarteret kommer att göra. Åtminstone, skruva upp motorn och låt den gå i några minuter.
2

Tvätta det ofta för att upprätthålla en klassisk bil i bra skick. Tillåta smuts och damm för att bygga upp är inte bra för den yttre utseende eller för motordelar heller. Applicera skyddande beläggningar till krom. Ge ditt skinn eller säten vinyl en bra rengöring med skyddande spray minst en gång eller två gånger per år. Det är inte nödvändigt att vaxa bilen ofta. I själva verket kan för mycket vaxning skada lacken.
3

Byt olja regelbundet och hålla massor av gas i tanken för att upprätthålla en klassisk bil i bra skick. Olja kommer att bryta ner under en tid och kommer inte att skydda motorn så bra som det borde. Kontrollera med din lokala Biltema för ett bränsle stabilisator tillsats. Detta hjälper till att hålla gasen fräsch och är särskilt fördelaktigt då en klassisk bil inte körs ofta.
4

Håll bilen skyddas från väder. Detta är viktigt om du vill hålla en klassisk bil i bra skick. Särskilt i områden där vintrarna är hårda, se till att din klassiska bil är väl skyddad från väder och vind. Om du inte kan lagra din klassiska bil i ett garage, köpa en bil täcka. Se till att det är en enkel, lätt hölje som gör att din bil till "andas". Tung duk eller plast presenningar rekommenderas inte eftersom de kan fälla fukt och uppmuntra mögel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93621.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.