Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man gör en Nova Into en snabb bil

Det finns tre grundläggande versioner av Nova som finns i veteranbil cirklar. Det är de första generationens Novas som producerades 1962-65, den andra generationens modeller som drabbade vägen i 1966 och 1967, och den tredje generationens konstruktion som förde en större, kraftigare modell 1968-1974. För att göra en Nova gå fortare, måste man överväga vilken modell han har att göra med. Första och andra generationens modeller är enklare att ändra i ett avseende - de är mycket lättare, mindre bilar, medan tredje generationens Novas är mycket tyngre. Men fyllning en big block V-8 till en tredje generationens Nova är mycket enklare än fyllning det i en första eller andra generationens Nova. Saker du behöver
aluminium huvuden, insug och avgas grenrör
Elektronisk tändning w /optisk distributör
Custom-marken kamaxel
Standard socket och ratchet set
Fram och bak kit fjädring
Lyft barer
15 eller 16-tums fälgar
Visa fler instruktioner
under huven
1

Shed vikt om möjligt genom att ta bort alla tillbehör som du inte behöver för hög prestanda. Luftkonditionering kondensor, servopumpen, och den tunga, gjutjärn intag och avgasgrenrör ska kasseras.
2

Byt utrustning gjutjärn med aluminium huvuden, insugs-och avgasgrenrör. Leta efter huvuden som presenterar små brännkammare, eftersom dessa kommer att höja kompressionsförhållandet, och därmed motorns prestanda.
3

Swap motorn för en V-8 om Nova sport en in-line 6-cylindrig motor. Det finns lite makt eller hastighet att dras ut av en in-line 6.
4

Montera en kamaxel som har en högre profil lyft duration, med en smalare lob separation mittlinje 109-111 grader. Se till att installera eftermarknaden ventilfjädrar för varje kamaxel som innehåller mer än 0,500 lyft duration.
5

Integrera en elektronisk tändning och optisk distributören att balansera gnista och göra motorns tid mer effektivt.

Fjädring och hjul
6

hjul Använd som är lämpliga för storleken på Nova. Första generationens Novas kräver en liten rullande diameter, så att inte stoppa överdimensionerade hjul i hjulhusen.
7

Uppdatera alla bussningar i framvagnen. Överväga att uppgradera till en eftermarknad front klipp och bakfjädringen kit att styra gunga och se till att kraften levereras till marken.
8

Använd lyftstängerna eller barer dragning för att eliminera wheel hop och förbättra greppet. Detta kommer att öka den totala hastighet och prestanda genom att överföra mer energi till bakhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93460.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.