Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Monte Carlo

Från slutet av 1960 till början av 1970, var amerikanska muskelbilar alla vurm bland bil entusiaster. Chevrolet Monte Carlo introducerades 1970 på höjden av muskel bil eran. Det var en kraftigt byggd bil som också var prisvärd, vilket gjorde det till en populär bil för dra förare. Populariteten av Monte Carlo i Amerika tillskrivs uppkomsten av muskel bilar i Europa, Australien och Afrika. First Generation

Monte Carlo introducerades 1969 av Pete Estes och Dave Holls. Det var tänkt att konkurrera med Pontiac Grand Prix, som var mycket framgångsrik i sitt första produktionsåret året innan. Det var formaterad efter Cadillac Eldorado av den perioden men dess struktur var liknande till Chevrolet Chevelle. Det kom utrustade med 454 big block åtta-cylindrig motor som skröt 350 hästkrafter. Trots det fick ljumma recensioner i bil tidningar, ca 150.000 Monte Carlos köptes.
Second Generation

1973 var Monte Carlo omgjorda. Den andra generationen av Monte Carlo presenterade nya Chevrolet delar och en ny design. Även om 116 hjulbas och V8-motor var bevarad från den första generationen, betonade den nya Monte Carlo mjukare kurvor, en cockpit-stil inredning och förbättrad hantering. Den 1973 Monte Carlo sålt mer än 250.000 enheter (en Chevrolet försäljningsrekord) som årsmodell och valdes som "Car of the Year" av Motor Trend.
Third Generation

tredje generationen av Monte Carlo infördes 1978. Som med alla GM medelstora fordon, var Monte Carlo bantat som en följd av Mellanöstern oljeembargot av 1973 och US Corporate Average Fuel Economy (CAFE) föreskrifter. Den standard motor skalades tillbaka till sex cylindrar, men V8: or fanns tillgängliga. Det fanns också mindre justeringar gjorts i kroppen, vilket inkluderade en ny grill, parkeringsljus och bakljus.
Fjärde generationens

Den fjärde generationen av Monte Carlo var marknadsförs som "den fullständiga nya generationen av Monte Carlo." Det presenterade skålade säten och en mittkonsol. 1983 års modell, i synnerhet, var en pånyttfödelse av 1970 SS-modellen. Den primära skillnaden mellan dessa två fordon var den främre änden av den fjärde generationen SS var lite mjukare än 1970 SS. Endast 4.700 av dessa bilar producerades, vilket gör det till den ovanligaste modellen av Monte Carlo och mest eftertraktade bland samlare. Efter sex år Addera Fifth Generation

hiatus, blev Monte Carlo återinfördes 1995 för sin femte generation. Det innehöll en sexcylindrig motor och framhjulsdrift. Den femte generationen var populär nog för företaget att fortsätta produktionen med en design mer i förhållande till Monte Carlo.
Sjätte generationen

Den sjätte generationen av Monte Carlo var produceras 2000-2007. Dess design inspirerades av GM Motorsports och Monte Carlos från det förflutna. Trots det presenterade framhjulsdrift och en V6-motor, inklusive Chevrolet drag från den äldre Monte Carlos som inkluderade traditionella hjul nödraketer, bakljus och bakre stötfångare. Monte Carlo SS paketet också återinfördes i denna generation bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92980.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.