Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man beräknar Geared Vridmoment

Mekaniska växlar används i set för att multiplicera vridmoment (roterande kraft) eller hastighet (rotationshastighet). Vridmoment och hastighet är omvänt relaterade i redskap set, så vridmoment går upp, går hastigheten ned proportionellt. En växel driver en annan för dessa ändamål är en gear set, är system av redskap uppsättningar kallas sändningar eller växellådor, och serier av någon av dessa betecknas kugghjulsparen eller drivlinor. Beräkning av total inriktad vridmomentet genom drivlinor är enkel och systematisk. Saker du behöver
Calculator eller kalkylblad
Visa fler instruktioner
en Bulldozers också gynnas av komplexa utväxlingsverk system.

Definiera anpassade drivlinan. Anta att du vill köpa en traktor för att dra tunga laster. Det är redan fastställt att traktorn behöver tillämpa åtminstone 5.000 pounds av dragkraft till marken för att bogsera laster. Traktorns motor har högst 125-fot-lb. av vridmoment vid 2500 varv per minut (rpm). Hjulen på traktorn är 4 meter hög, och den bakre hjulaxeln utväxlingsreduktionsförhållande är 10-till-1. Med dessa parametrar klart definierade, kan du beräkna den nödvändiga utväxlingen för att ge den 5.000 Ib dragkraft.
2

Beräkna erforderliga vridmomentet vid traktorns hjul drivaxeln. Eftersom hjulen är 4 meter hög, är deras radie 2 meter. Axeln axelmoment krävs för att ge £ 5000 i kraft vid en radie av 2 meter från axeln är £ 5000 x 2 meter = 10,000 fot-lb. av inriktad vridmoment som behövs vid axeln.
3

Figur erforderlig överföring till bakaxeln (drivaxel) utgående vridmoment. Överföringen utgång driver axeln axeln genom en 10-till-en konisk hjuluppsättning, som ändrar riktningen av vridmomentet (framåt-bakåt till sida-till-sida) medan multiplicera vridmomentet med en faktor 10. Om 10.000-fot-lb. vridmoment krävs vid axeln, skulle överföringen måste leverera 10.000-fot-lb ./10-to-1 ratio, eller 1,000 fot-lb. av inriktad vridmoment på drivaxeln.
4 Hot Rods inriktad multiplicera vridmomentet i bakaxeln.

Beräkna erforderlig låg utväxling i transmissionen för att ge 1.000-fot-lb. av vridmoment till drivaxeln. Eftersom motorn producerar 125-fot-lb. av vridmoment till transmissionens ingångsaxel genom kopplingen, dividera det utgående vridmomentet med den inmatade vridmomentet för att indikera den erfordrade reduktionstransmission redskap. I detta exempel 1000-foot-lb./125-foot-lb. = 8. Därför skulle överföringen måste ge en total minskning på 8-till-1 för att uppfylla kravet vridmoment multiplikation. Med en anpassad vridmoment multiplikation av 8-till-1 i transmissionen och 10-till-1 i drivaxeln, den totala 8 x 10 = 80-till-1 växlad vridmoment multiplikation skulle lämna erforderlig 10.000-fot-lb. av inriktad vridmoment på axeln, och den 5.000 pund. dragkraft du söker med denna traktor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93045.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.