Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

SBC Head åtdragningsmoment Specifikationer

År 1955 tog GM bilvärlden med storm med införandet av Chevrolet Small Block V8 motor. SBC var ursprungligen avsedd för Corvette, men snart blev standard för GM muskel bilar, modifierade jeepar och varm-stavar. De första generationens SBC hade ett deplacement på 265 cubic inches och levererade 180 hästkrafter. Genom 1957, var den större versionen levererar en häpnadsväckande 283 hk - en hästkraft för varje kubiktum förskjutning. Som ett resultat, tjänade motorn vintergröna smeknamnet "mus." Hittills har mer än 90 miljoner sålts, främst genom GM: s populära "Crate Engine"-programmet. Top Renoveringssats

att upprätthålla topprestanda mellan stora översyner, mest muskelbil, Jeep och hot-rod entusiaster genomföra regelbundna "top översyn" på SBC motorn. Detta görs genom att ta bort och riva topplock, skrapa bort överflödigt sotavlagringar från toppen av kolvarna och inuti topplocket förbränningsrummen, lackering och polering inlopp och hamnar avgaser, och slutligen refacing och polering parning ansikten mellan ventilerna och ventilsätena med slippasta. De topplock därefter åter monteras och skruvas tillbaka på motorblocket.
Topplocksbult Åtdragningsordningsföljd

Standard SBC gjutjärn topplock måste skärpas på motorblocket i sekvensen anges av GM. Cylinderlockspackningar är först belagd på båda sidor med ett speciellt tätningsmedel. Bultarna sätts sedan in och åt med moderat vridmoment med en hylsnyckel. Detta görs genom att börja med centrumskruven och arbeta utåt bolt-by-bult på vardera sidan i sekvensen som anges i GM motorns handbok. Denna metod säkerställer full kontakt mellan topplockspackning och korresponderande ytor. Det eliminerar också risken för topplocket skevhet.
Topplocksbult Åtdragningsmomentspecifikationer

En justerbar momentnyckel försedd med ett uttag används under den första vridmoment sekvens. Uttaget är placerat över cylinder-huvudet bultar och åt tills momentnyckeln "pauser" och kan inte dra åt ytterligare. Detta sker vid en initial momentnyckel inställning mellan 35 och £ 40-fot, och genom att följa sekvensen som anges i bruksanvisningen. Den momentnyckel sätts då till mellan 60 och £ 70-fot och bultar är åtdragna en andra gång i den angivna sekvensen. Eftersom efterföljande bultar åt till den högre inställning, befria de en del av trycket som ålagts tidigare åtdragen bult. Bultarna är sedan slutligen åtdragna ner med samma inställning på 60 till £ 70-fötter för att lindra eventuella kvarvarande topplock stress. Detta förfarande säkerställer också att skruvarna har dragits ned jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93356.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.