Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1968 Chevrolet Camaro Fakta

Chevrolet introducerade Camaro 1966 som en fyrsitsig sportbil som svar på Ford Mustang. Vid 1968 Camaro hade förtjänat sin plats bland legenderna muskel bil. Den '68 Camaro var lika på många sätt till '67 tvådörrars coupe modell med några förbättringar. The Grill

FirstGenCamaro.com beskriver den nya grillen delen av 1968 Camaro som "en satin-silver horisontella stänger grillen med 6 vertikala avdelare, infällda strålkastare och parkeringsljus."
Review, Astro Ventilation

Chevrolet eliminerat vent windows även känd som fönster vingar - de små triangelformade fönster bredvid rulla ner fönstret på dörren. Istället införde Chevy Astro Ventilation, lagt till en liten boll-söker enhet till ändarna på instrumentbrädan med ventiler för att skapa genomströmning ventilation.
Motoralternativ

År 1968 var Chevrolet motorer namnges efter storleken på motorn mätt i cubic inches, var antalet tändstift och hur pluggarna placerad på motorn.

Chevrolet gav konsumenterna ett antal motor alternativ, även kallad kraftverk, på the1968 Camaro, inklusive två storlekar av ett in-line sex (I6), där alla sex tändstift sitter bredvid varandra i en rak linje på motorn. Dessa var 230 I6 och 250 I6.

Större motorer var V8s, där pluggarna är grupperade i två sektioner på vänster och höger sida (titta på motorn när du står vid grillen) vid en vinkling till skapa toppen av ett "V"-form. Varje storlek motor erbjuds också en att tre suppleanter versioner som har ändrats för att ha ett större Break Hästkrafter (hk) för att öka effekten som den levereras till hjulen. Detta inkluderade två versioner av 327 V8 med ditt val av 210bhp eller 275bhp. Två versioner av 350 V8 med ditt val av 255bhp eller 275bhp. Tre versioner av 396 V8 med ditt val av 325bhp, 350bhp eller 375bhp.

Super Sport (SS) prestandapaket alternativet var tillgängliga på 396 V8 350bhp och Z-28 paket på 396 V8 375bhp. Performance-paket ingår en mängd uppgraderingar grupperade tillsammans.
Transmission Alternativ

Automatiska eller manuella fyra-växlade fanns tillgängliga. Hurst paket fanns tillgänglig som en uppgradering till den manuella växellådan eller ingår i motorns prestanda paket.
Ändringar Suspension

1967 modellen har vissa problem med kända fjädring som en wheelhop eller en axel tramp, där bilen verkar ha en liten hop eller hicka medan axlarna vänder. Axeln tramp rättades 1968 Camaro genom att ersätta enstaka fjäder-bladfjädrar med fem bladfjädrar och raglande placeringen av de bakre stötdämparna.

Sidomarkeringsljus < p> Som en följd av nya statliga regleringar, var sidomarkeringsljus läggas till 1968 års Camaro. Små lampor trimmas i krom, med en reflekterande förmåga när lamporna var utanför, placerades nära ändarna "främre och bakre stötfångare som varje krökt kanten av kroppen. En orange lampa på framsidan och rött ljus bak tillät andra förare att bättre se profilen på Camaro på natten.
Interiör Förändringar

1968 Camaro presenterade en ny mittkonsol, som läggs till den sportbil känsla, även för de modeller med automatisk växellåda. Den '68 Camaro presenterade också nya klädslar och valfri uppgradering av en houndstooth sitstyget. De innerdörrar tog på ett nytt utseende med nya krom dörrpaneler och instrumentbrädan presenterade ett nytt arrangemang av mätarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93029.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.