Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Ford Cobra

Den högpresterande Ford Mustang SVT Cobra och Cobra R är begränsad produktion fordon som tillverkas av Ford att fungera som ett steg upp från Mustang GT i prestanda förpackningar. Med undantag för 2000 och 2004 till 2006, har Cobra har tillverkats sedan 1993 och fortsätter Fords arv att producera ett begränsat antal racing-stil Mustangs. Under sitt första år i produktion, var bara 4,993 SVT och 107 Cobra skivor som tillverkas. Origins

Mustang historia av högpresterande förpackningar datum till Carroll Shelby, som utvecklade den berömda sena 1960 Shelby Mustangs, som i huvudsak var avskalade modeller med högpresterande motor och fjädringskomponenter.

Hierarki

SVT Cobra erbjuds som ett steg upp från Mustang GT, medan Cobra R är Fords högsta prestanda fabrik Mustang.


Ström

Båda kobror debuterade med en 235-hästkrafter 5-liters Windsor V-8 motor, medan Cobra R revs ned med 60 pounds att öka sin hastighet.


Distinction

Cobra R är racing version av SVT, och trogen originalet Shelby Mustanger, det är utrustad med större bromsar och kylare, styvare fjädring och fråntagen luftkonditionering ., en radio och ljuddämpande isolering Addera Shelbys Tillbaka

Carroll Shelby återvände till Mustang vecket under 2007 att tillkännage Shelby GT500 som ger Cobra en kompressormatad 500 - hästkrafter 5,4-liters V-8.
Numbers

Sedan 1993, totalt 79.959 SVT och Cobra R Mustangs har producerats.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92964.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.