Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

LS1 & LS3 Skillnader

Den LS1 och LS3 är tryckstången V-8 motorer som tillverkas av General Motors. Den LS1 var den första motorn av Generation III familjen och senare ersatts av generation IV familjen, vilket inkluderade LS3. Båda motorerna är kompakta, stor cylindervolym tryckstång design och väl betraktas för prestanda och hållbarhet. LS1

LS1, introducerades 1997, var den första av Generation III-motorer, utfasning av Generation II LT1 motor i General Motors lineupen. En all-aluminiumblock var LS1 först erbjuds i Corvette men senare i Camaro och Firebird. Motorn var en prestation produkt som inte erbjuds i alla lastbilar eller sedaner. Addera LS3

LS3 är en del av fjärde generationens motorer och ersatte LS2 i Corvette för 2008 års modell. Den LS3, medan baserad på Generation III familjen, är en del av Generation IV familjen, som omfattar förflyttning på efterfrågan och variabel timing. Den reviderade blocket av LS3 har en större borrning jämfört med LS1 s, vilket möjliggör förskjutning öka från 5,7 till 6,0 liter.
Likheter i konstruktion

fjärde generationens motorer är en utveckling av den tredje generationens motorer, och därmed delar många designelement funktioner, inklusive en sex-bult huvud mössa, fyra-bult per cylinder-head bultmönster och centrum huvudsakliga axiallager. Båda familjerna av motorn använder också distributör-avdrag coil-on-plug tändning.
Skillnader i design

De stora skillnaderna mellan LS3 över LS1 inkluderar den ökade förskjutning på grund av de större hålet, kraftigt förbättrad motor head design, en reviderad kamaxel, en reviderad insugningsröret och större bränslespridare. De reviderade huvuden, som använder rektangulära portar liknar dem på LS7 huvuden, är den viktigaste förbättringen, som de stödjande ändringar stödjer ökat luftflöde. Det bör noteras att dessa huvuden är inkluderade på 6,2-liters L92 och har släppts av General Motors som separat köpbara uppgradera delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92604.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.