Svenska Bil >> bilentusiaster >> exotiska bilar >> Content

Twin Turbo Viper vs. Turbo Hayabusa

Motorsport entusiaster ofta para ihop fordon av olika slag för att bevisa deras val är det snabbaste. Den Suzuki Hayabusa och Dodge Viper anses världsklass exempel på snabb-från-den-fabriken. För många är snabb från-den-fabriken bara en utgångspunkt. Den turbo Hayabusa är inte tillgänglig från fabrik och inte heller är en turbo version av Viper. Dessa är skapelser av begåvade mekaniska individer som känner behovet av snabbhet. Detta är en ultimat race för dem som vill se det bästa av två världar konkurrera. Turbo Hayabusa

Suzuki Hayabusa i lager form från fabriken anses vara den snabbaste street bike produceras. En turbo version kan producera upp till 500 hk vid en vikt på strax över 500 pounds. Detta leder till en en-hästkrafter till en halvt kilo i vikt-förhållande, vilket är mer än en 100 procent förbättring över lager. I en stående mil, har turbo Hayabusas varit klockad till över 260 miles per timme. Addera Turbo Viper

Dodge Viper är en prestanda bil från fabriken, med 450 hästkrafter och en vikt på 3,460 pounds. En turbo Viper är kapabel att producera mer än 1200 hästkrafter, med många hävdar upp till 1900 hästkrafter. The Viper har en vikt hästkrafter förhållandet två till ett. En stående milen kan uppnås över 220 miles per timme.
Driver Skill

Driver skicklighet är oerhört viktiga för att förverkliga den totala prestandan från endera fordon . Den nivå av skicklighet att lotsa en 500 hästkrafter motorcykel eller en 1.500 hästkrafter Viper kräver oftast en professionell. För att vara konkurrenskraftig i en head-to-head race lämnar lite utrymme för förarens fel. En förlust av den överlägsna fordonet kan lätt bli följden av ett mindre misstag av föraren.
Head to Head

Videor har producerats som visar vad som påstods vara en turbo Viper kontra en turbo Hayabusa. Dessa filmer är ofta ifrågasätts av antingen Viper eller Hayabusa entusiaster som inte är giltig för olika anledningar. Skapa en rättvis tävling som inte tillgodoser antingen fordon är inte en enkel uppgift. Den Hayabusa har större toppfart, medan Viper har överlägsen bromsning, göra en enda tävling händelse svårt att fastställa en riktig vinnare. En serie av händelser, t.ex. toppfart, kvartal mil hastighet, bromsning och hantering skulle göra en rättvis bedömning av vilken fordonet är överlägsen.
Slutsats

enda lopp kommer aldrig att uppfylla önskningar i en grupp eller den andra om vilket fordon är kung på vägen. Med sådana trimmad fordon, är det svårt att komma med en uppsättning av raser som inte tillgodoser de starka sidorna i den ena eller den andra. Att hitta två förare som kan extrahera alla resultat från dessa prestanda monster är en bedrift i sig. Detta kommer troligen att bli en kamp som aldrig är nöjd så länge en snabbare modifierad version av antingen byggs av entusiaster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/exotic-cars/92463.html

Previous:
Next:

exotiska bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.