Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Återställa en 1964 Chevy Chevelle

Chevrolet började produktionen av Chevelle 1964. Den Chevelle var känd som Chevelle Malibu SS och producerades som antingen en hardtop eller cabriolet. Chevrolet inte lägga en big block motor fram till 1968, så att 1964-modellen hade antingen sex eller åtta cylindrar. Den 1964 Chevelle var inte en muskel bil, eftersom den saknade en tillräckligt stor motor för denna beteckning. En 1964 motor är konstruerad för att köras på blyad bensin som fanns tillgängliga när Chevelle var helt ny. Modern blyfri bensin kan skada vissa delar i motorn så vissa modernisering krävs. Instruktioner
Återställa Exteriör
1

Hitta en plats att återställa Chevelle. Ta bilder av Chevelle före demontering för att använda som referenser senare. Välj en del av kroppen för att demontera först. Ta bilder av demontering processen att använda som referens. Förvara alla små delar som bultar i slutna behållare. Markera varje sluten behållare med innehåll och vart de går.
2

Strip färgen, primer och Bondo helt off så ren metall utsätts och skador eller rost är synlig. Avfetta varje avsnitt. Avlägsna rost och göra reparationer som behövs. Byt ut delar om det finns för mycket skada att reparera. Använd fabriksinställningar ersättare om möjligt, eftersom de kommer att passa bättre än eftermarknaden delar.
3

Kompletta reparationer till det avsnittet och återmontera. Välj nästa avsnitt av Chevelle att demontera och upprepa processen tills hela karossen är reparerad. Addera Återställa Motor och Mekaniska system
4

Starta motorn och avgöra vilka delar behöver bytas ut eller repareras. Gör reparationer efter behov. Ändra ventilsätena till härdat stellite och installera brons ventilstyrningar eller inlägg. Detta skyddar motorn och huvuden från skador från blyfri bensin.
5

Pre-lube motorn innan det efter en ombyggnad för att undvika skador. Byt olja och filter efter att ha brutit in kamaxeln, som ombyggda motorer har mikroskopiska metallpartiklar som kommer att orsaka skador över tid.
6

Konvertera bromsar från trumma till skiva för säkerheten. Använd enda bromsok 2-kolv designen från 1969 Chevelle som spindlarna är utbytbara. Spindlar är utbytbara med 1972 års modell. Addera Återställa Interiör och Finishing
7

Välj ett färgschema från de ursprungliga Chevrolet alternativen för interiören. Återställa sätena och ersätta andra ytor som behövs. Kontrollera alla panel instrument för att kontrollera att de fungerar. Byt ut vid behov.
8

Välj en färg färg för utsidan från den ursprungliga Chevrolet Chevelle alternativ. Måla ett lager av underull, då lacken. Måla i ett väl ventilerat område för att undvika inandning av ångor och kemikalier. Använd all erforderlig säkerhetsutrustning.
9

Rengör insidan av Chevelle. Tvätta ur motorrummet innan motorn tillbaka i bilen. Ta en bild av den färdiga restaureringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91267.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.