Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Fabriksoptioner av en 1966 Ford Fairlane

Den 1966 Ford Fairlane fått en betydande efter en betydande ansiktslyftning under 1965 modellerna. Nästan 320.000 1966 Fairlanes lämnade monteringsbandet. Några mycket sällsynta modeller presenterade en 427 kubik-tums V-8 och glasfiber huv för att kvalificera sig för dragracing. Ändå annat än Shelby Mustanger, gjorde Ford har inte mycket att erbjuda i utförandet fältet och Fairlane aldrig fångats på som den muskulösa Pontiac GTO och Chevrolet Chevelle. Modeller

Fairlane 1966 kom i GT, GTA, 500XL och 500 trim alternativ. Karossutformningar var en cabriolet, stationsvagn, fyra-dörrars sedan, två-dörrars sedan och två-dörrars hardtop coupe. Nytt för 1966 var GT, GTA och cabriolet. GT utsett en Fairlane utrustad med en fyra-växlad manuell växellåda och GTA identifierat en modell med en automatisk.
Body Style

1966 Ford Fairlane var en mycket mer vinklas och kraftigt accent bilen än 1965 modeller. Den 1966 versionen var också större, men fortfarande i unghundsklassen. Det rivaliserade Chevelle i ren, utan krusiduller styling med sitt lutande bakre pelaren och triangel-formade bakre kvartalet-panel fönster. Kroppens sidostyckena var något krökt. Dodge Charger härmade utseendet med sin "Coke flaska" styling 1968. Den Fairlane s pelare mindre hardtop kupéer i synnerhet presenterade raka linjer och absolut inget trassel. Ford höll kromdetaljer till ett minimum. En unik funktion till 1966 Fairlane var de staplade quad strålkastare. Bland alternativen fabriken förkroppsligar fanns speciella race-stil hoods, anpassade system måla, pinstriping och GT och GTA badging.
Ström

Basen Motorn på icke -GT och GTA modellerna var den 120-hästkrafter 200 kubik-tums in-line sexcylindrig. Den 271-hästkrafter 289 eller 265 hästkrafter 390 V-8 fanns alternativ. Det 289 var standard motor på GT och GTAs. Det 390 var GT och GTA: s enda valfri motor. GT och GTA 390 presenterade en fyra-cylinder 600 cfm Holley förgasare och en 11-till-1 kompressionsförhållandet att utveckla 335 hästkrafter. Standarden överföringen var en tre-växlad manuell, men köparna kunde beställa tillval Toploader fyra-växlad manuell eller C6 tre-växlad automatlåda. GTA: s Cruise-O-Matic sport-shift automatlåda kom som standardutrustning. Den 425-hästkrafter 427 V-8 var inte vanligtvis en option på standardmodeller, men cirka 60 Fairlane 500 hardtops var utrustade med 427 och skålade glasfiber kåpor för att uppfylla homologering krav för att tävla i Super Stock dragracing tävling. Köpare kan specialbeställa den 427, men väldigt få fann sin väg in i 1966 Fairlanes. Addera Chassis

Alla 1966 Fairlanes kom med fyrhjulsdrivna trumbromsar, vilket var dålig av en standard för att stoppa en så stor bil med en 116-tums hjulbas. Kraftassisterad fram fyra-kolvs skivbromsar var ett alternativ, men de blev inte tillgängliga förrän md-1966. Suspensionssystemet kom direkt från Mustang, men köparna kunde beställa en fabrik sport-trimmad version för att förbättra sin hantering.
Interior Alternativ

fabrik optioner inredningen ingår a 6.000 rpm streck-monterad varvräknare. Det fanns tre typer av extra konsoler, manuell-shift, automatisk-skift och en shiftless konsol när växeln är monterad på rattstången. Sport-stil rattar var också ett alternativ. Lyxen-orienterade 500 och 500XL modeller presenterade skålade säten och mer krom, vilket GT och GTA ägare kunde beställa som tillval.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91174.html

Previous: No
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.