Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar kulleder på en Mustang

Alla Mustangs har övre och undre kulleder på framvagnen oavsett vad året. Kullederna tillåter hjulspindeln att vända. Förfarandet för att ersätta de bollar lederna är relativt lika för någon av mustangsna. Det finns vissa variationer i hur de är fästa till den övre eller nedre kontrollarmen. Generellt är både övre och nedre kulleder bytas ut på båda sidor samtidigt. Den kompletta ersättare kan generellt slutföras på en dag. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
1/2-tums SAE Hylsnyckelsats
Spetstång
Pickle gaffel
Heavy Hammer
SAE skiftnycklar
mekaniker creeper (tillval) katalog Skyddsglasögon
mekaniker handskar
Ny övre och undre kulleder
Ny styrstaget dammtätningen ( kan behöva) katalog Variabel hastighet drill
1/4-tums metall borr
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet på en jämn plan yta. Stäng av bilen, satte den i parken, åt parkeringsbromsen och lägg stoppklossar på bakhjulen. Lossa muttrarna på båda framhjulen. Jack bilen upp från främre tvärbalken tills framhjulen är ungefär tre till fyra inches från marken och placera pallbockar vid stödpunkter precis bakom framhjulen. Sänk domkraften. Ta bort muttrarna och framhjulen.
2

Med nål-tång, ta bort sprintarna från kronmuttrar på övre och undre kulleder och slips länkhuvuden. Ta bort muttern från Tie rod slutet och kulleder. Med hjälp av en ättikslag gaffel och tung hammare, separera Dragstång slut och övre och nedre kulleder. Koppla loss den främre bromsslang vid ratten. Ta försiktigt bort spindeln med trumman och bromsaggregatet intakt. En hjälpare kommer att göra jobbet enklare. Den undre styrarm måste tryckas ned för att ta bort spindelenhet.
3

Ta bort skruvarna för den övre kulleden. Ta bort skruvarna för nedre kulleden om närvarande. Den ursprungliga nedre kulleden på de tidiga Mustangss var nitade i. Borra dessa nitar ut med 1/4-tums borr. Ta bort både övre och undre kulleder.
4

Installera den nya övre kulleden och dra åt skruvarna. Installera den nya nedre kulleden och dra åt skruvarna. Upprepa denna process på den andra sidan. Bänd ned den nedre länkarmen och installera om spindelenhet. Byt krenelerade muttrarna och dra åt. Installera nya sprintlåsen.
5

Om Dragstång slut dammskon skadades med ättikslag gaffel, ersätta den med en ny damm boot. Installera om Dragstång änden i spindeln. Installera kronmutter och dra åt. Installera den nya sprinten. Återanslut främre bromsslang vid ratten. Utfall de främre bromsarna. Byt hjulen och hjulmuttrarna.
6

Lägre bil bort från jack stå och ta bort domkraften. Dra åt alla muttrarna. Avlägsna klossarna och provkör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90436.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.