Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1965 Plymouth Valiant Information

1965 Plymouth Valiant var en av de mer prisvärda Chrysler Corp modeller av sin tid. Med tre karossutformningar och fyra motorer, var Valiant en storsäljare för Plymouth varumärke och fortsätter att återställas och samlas in av klassisk bil entusiaster till denna dag. Motorer

År 1965 Valiant var tillgänglig med tre olika motorer. A 170 cu.in. vinkling-sexcylindriga var standard och var den motor som används på alla Valiant 100 modeller. En annan vinkling sex var tillgängliga, undan 225 cu. i. En V8 var frivillig, samma 273 cu.in. V8 introducerades 1964 och användes som standard motor på Pontiac Belvedere. Den 273 V8 kom i både två-fat och "Commando" fyra-fat modeller carb.
Karossutformningar och trimspacklingar

1965 såg fyra olika Plymouth Valiant karossutformningar . Två dörrar och fyrdörrars sedaner, fyrdörrars vagnar och konvertibler erbjöds. Det fanns också tre olika utföranden inom Valiant raden: Valiant 100, Valiant 200 och Valiant Signet. Valiant 100 modellerna var den mest ekonomiska, avskalad och endast tillgänglig med 170 cu.in. luta sex motor. Cabriolet-modeller erbjöds i 200 och Signet trimmar bara, som var större sexcylindrig och alla V8-motorer.
Barracuda

annan bil i Plymouth 1965 lineup, Barracuda, var i huvudsak en Valiant med en något annorlunda fastback kaross. Den Barracuda var tillgängliga med samma vinkling sex och V8 alternativ motor som Valiant och delade sitt chassi, växellåda och många av dess karossdelar. Den Barracuda gick på att avvika mer från Valiant linjen under senare år.
Övriga specifikationer

Valiant var den minsta bilen i Plymouth lineup på 188 inches lång, 70 inches bred och 55 inches tall för de två-dörrars modeller. Bilar fanns tillgängliga med antingen automatisk eller manuell växellåda. Bromsar var trummorna i fram och bak. Alla Valiant modellerna var den främre motor, bakhjulsdrift konfiguration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90479.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.