Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur bränsleinsprutning fungerar i en 1957 Corvette

Att se USA i en Chevrolet tog en ny vändning 1957. Den tekniska utvecklingen pågick mellan General Motors och dess Rochester förgasare division. Resultatet blev en ny mekanisk bränsle-insprutningssystemet. Det var ett tillval på Chevrolet Corvette. Namnet på denna nya marvel var Rammotorer. De Ramjet enheter var de första bränsleinsprutning enheter för en Corvette. Komponenter i Ramjet

Ramjet enheten hade tre komponenter: grenrörsenheten, luft meter och bränslemätare. Det bränsle och luft infördes separat in i förbränningskammaren. Luft dras in i förgreningsaggregatet och bränslet in i varje inloppsport hela tiden, efter 57ClassicChevy.com.
Intake Vacuum Egenskaper

Intake vacuum avläsningar påverkat dosering av bränslet. Insugningsröret som fördelningen för rammade luftflödet till cylindrarna. Den reglerade mängden bränsle infördes direkt ovanför insugningsventilen under högt tryck på en kontinuerlig basis. Den kontinuerliga bränsleinsprutning användes på grund av design enkelhet och lägre kostnad än en tidsinställd insprutningssystem, enligt Alan Colvin av "Corvette Magazine." <
Fuel Meter
p> Bränslet mätaren tillförs motorn vakuum för att kontrollera mängden bränsle som går till insprutarna, enligt Alan Colvin av "Corvette Magazine." Dubbla vägs bränsle meter (spindlar) användes för att leverera bränsle till insprutningsmunstycken på den tidigaste Ramjet tillämpningar från dubbla enkelriktade spindlar hade genomgått tre konstruktionsändringar, enligt Colvin, men enstaka högra röret spindlar användes efter februari 1957. Bränsleledningarna de enda rör spindlar fästes med bultar och hylsor.
Fördelar jämfört med de Förgasare

Ramjet insprutningssystemet gjorde 283 CID motor Corvette producerar 283 hk. Richard Langworth och Chris Poole skrev i sin bok "Stora bilar av 50-talet" att Ramjet uppgift producerade 290 hästkrafter. Enligt Corvette Story, var Chevrolet kunna producera en hästkraft per kubiktum cylindervolym.

Bränslekontrollorganet egenskaper Ramjet var överlägsna förgasaren eftersom den eliminerade bränsle svält orsakad av skvalpar i bränslet skålar i racing, enligt Andy Boling av Corvette Fever.com. Snabbare acceleration, snabbare kallstarter och smidigare motorn varm-ups var också fördelar Rammotorer, enligt 57ClassicChevy.com.
Betydelse

General Motors Ramjet var den första bränsleinsprutning enhet för produktion bilar. Bränsleinsprutningen var den översta motor alternativ för 1957, enligt Richard Langworth och Graham Robson i sin bok "The Complete Book of Collectible Cars-1930 till 1980." Bränsleinsprutning fanns inte med i bilar som Jaguar och liknande, fram till mitten av 1970-talet, enligt Corvette Story.

Mekanisk bränsleinsprutning används i tunga lastbilar och bussar dieselmotorer, men de införa bränsle in i förbränningskammaren med tidsintervaller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90433.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.