Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Mustang Restoration Tips

Fords Mustang är en av de vanligaste restaurerade bilar idag, delvis på grund av inte bara till Mustang starka popularitet, men också för att reservdelar finns lätt tillgängliga på andrahandsmarknaden. Mustangs kan vara lättare att återställa att andra typer av klassiska bilar, men även återställa en Mustang kan vara utmanande. Genom att följa restaurering tipsen nedan, kan många av de potentiella utmaningar åtminstone minimeras. Formulera en rekonstruktionsplan

Formulera en rekonstruktionsplan är en av de viktigaste, men mest förbisedda, steg i återställningen. Det är lätt att bli överväldigad när du återställer en Mustang, som ingen annan veteranbil har så många reproduktion delar tillgängliga, och en restaurering kan vara en långdragen process. Skulle bilen målas först, eller ska det målas efter inredningen är gjort? När ska suspensionen byggas? Det finns verkligen inget absolut rätt eller fel svar på dessa frågor, eftersom åsikterna går isär. Men genom att skapa en organiserad rekonstruktions, kan risken för att hamna med en hink av delar och brist på riktning undvikas. Annat än pengar, är det dessa risker som oftast resultera i en misslyckad restaurering projektet.
Dokumentera Demontering

Vid första inspektionen, verkar Mustang som en relativt enkel design. Men Mustangs är faktiskt mycket lättare att ta isär än de är att sätta ihop, eftersom många av Mustang komponenter är ganska komplicerat vid närmare granskning. Nyckeln till återmontering någon Mustang är att noggrant dokumentera demontering. Detta kan vara något så enkelt som att skriva ner några anteckningar om hur delar passar ihop, för att ta bilder och även video för demontering processen. Denna dokumentation kan bli ovärderlig när Mustang är senare ihop. Dessutom, den ursprungliga ledningar och kropp manualer montering finns nu tillgänglig som reproduktioner, och kan svara på många frågor om hur de särskilda Mustang ursprungligen konstruerades.
Känna dina begränsningar

Få restaurering entusiaster har tid, resurser och kunskap för att helt återställa en Mustang på egen hand. Många gör misstaget att tro att de kan göra allt, och faktiskt hamna skapa ett större problem än vad de började med. Det är därför viktigt att inse dina begränsningar, oavsett om de är inom svetsning, färg eller inre arbete, eller mekaniken arbetar med restaurering, såsom motor, växellåda, fjädring och differential. På grund av den Mustang popularitet, restaurering butiker som specialiserat sig på att återställa Mustangs är rikligt och Mustang klubbar i hela världen är alltid villiga att dela värdefull information. Detta är inte att säga att hela restaureringen bör hanteras av proffs, men bara det yrkesverksamma är tillgängliga om du inte kan tryggt slutföra en viss uppgift.
Använd kvalitet delar

Som tidigare nämnts, har ingen annan klassisk bil som många reproduktion delar tillgängliga som Mustang. Men detta betyder inte att alla eftermarknaden delar är av samma kvalitet. När Mustang ursprungligen tillverkades, hade utformats för att vara en relativt billig bil för massorna. Som ett resultat, inte alla delar passar ihop liksom tänkt. Billigt gjort restaurering delar kan göra problemet värre, resulterar i delar som antingen inte passar alls, eller inte fungerar mycket bra. Detta är särskilt problematiskt med kroppsdelar, exempelvis fendrar, dörrar och andra arket metallbitar. Därför alltid köpa restaurering delar från en ansedd delar återförsäljare som erbjuder en återbetalning. Många eftermarknaden delar återförsäljare stolthet faktiskt själv på sin förmåga att leverera högkvalitativa komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90347.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.