Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Modell T Bil Historia

Ford Model T anses vara den mest framgångsrika bilen i fordonsindustrin historia, omvandla bilindustrin och amerikansk kultur för evigt och gör Ford Motors en skenande industriell framgång. Den modell T var utformad som en bil för Everyman, priset var lite som bilen tillverkades i högre volymer. Dessutom använde bilen den första rörliga industriell sammansättning linje, så att fordon skall vara standardiserade och tillverkas snabbare. T-Forden sålde miljontals fordon och sätta bilägande inom räckhåll för de flesta amerikaner för första gången. Conception

Henry Fords Ford Motor Company var redan en framgångsrik satsning av 1907. Ford sålde flera olika modeller för olika prisklasser. Men, märkte han att hans modell N, bilen på den lägsta änden var företagets storsäljare. Ford bestämde att hans företag skulle standardisera på en low-end fordon och dominera det var en odefinierad del av marknaden. Detta beslut skulle leda till utformningen av Model T.
fordonsegenskaper

Model T kom i många sorter. Body typer varierade från två-dörr till fyrdörrars vagnar och roadsters. Komponenterna i fordonet, dock var standard i hela kropparna. Modell T presenterade en fyrcylindrig motor som producerade drygt 20 hk. Ursprungligen krävde Modell Ts en vev för att starta motorn, men var elektrisk start en standardfunktion med 1919. Överföringen var en tvåväxlad, med en omvänd funktion också.
Production

Ursprungligen Modell Ts tillverkas av lag som alla andra bilar. Det var inte förrän William Klann, en Ford verkställande, återvände från Chicago stockyardsna, där slaktare massa slaktade och förflyttas längs ett transportband, och förde med sig tanken att det löpande bandet skulle kunna tillämpas på tillverkning. Det löpande bandet var mycket framgångsrik, vilket Ford att gå från att producera tusentals fordon till hundratusentals och sedan miljontals bilar om året av 1920-talet.
Pris

Model T var utformad som en bil för Everyman. När den först kom ut på marknaden 1909, kostade bilen 850 $ - ungefär hälften av vad andra fordon kosta på den tiden. Genom 1913, hade priset sjunkit till $ 550. Vid 1915 var priset $ 440. Model T var endast $ 300 vid höjden av sin produktion på 1920-talet på grund av den ökande effektiviteten urvriden av Ford löpande bandet. Addera Legacy

Modell T kommer att vara kända för alltid som bilen som satte Amerika på hjul. På grund av den fortsatta sänkningen priset, gjorde det ett motorfordon tillgängliga och överkomliga för de mellersta och nedre klasser för första gången. Fordonet kommer att bli ihågkommen som den första serietillverkade bilen med hjälp av en rörlig monteringslinje, vilket Ford att minska den tid det tog för en bil som skall göras från timmar till minuter. Slutligen, bilen gjorde Ford en av de mest framgångsrika industriella satsningar genom tiderna. Dess blygsamma $ 28.000 i startkapital skulle förvandlas till miljontals dollar bara årtionden senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98386.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.