Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man berättar skillnaden mellan en 327 och en 307 Chevy

Identifiera skillnaden mellan en 327 Chevrolet och en 307 Chevrolet fordon främst genom att mäta motorns topplock innerdiameter. Det är där de två modellerna skiljer sig mest markant. Kom ihåg att leta upp serienumret innan du försöker några diagnostik i motorn. Detta ger en enkel, snabb metod för att skilja mellan de två bilar utan att behöva ändra något mekaniskt, eller ta ut enskilda komponenter och mäta dem. Saker du behöver
Måttband eller linjal
Topplock Tool Review Wrench
Visa fler instruktioner
1

kontrollera serienumret på motorn. Öppna huven och titta in på motorn. Du bör se ett serienummer tryckt på ytan av en av cylinderhuvuden. Numret kommer att ha antingen 327 eller 307 vid utgången av den för att skilja de motortyper.
2

Koppla loss PCV-ventilen från ventilkåpan. Ta bromsledningen servo vakuum och skruva ur de sex skruvarna som håller cylindern på plats med hjälp av en skiftnyckel. Demontera ventilkåpan. Använd en specialist cylinderhuvud verktyg för att lyfta ut en av cylinderhuvudena. För att slutföra detta, kommer du också att behöva styra timing kedjor och de guider kedjan ut genom husen kamkedjan, vilket förklaras av Kulls.
3

Mät hålstorlek på topplocket med en längd av måttband eller en linjal. Den 327 Chevrolet kommer att ha en större hålstorlek än 307-modellen. Specifikt var 327 modeller de första modellerna att ha 4,00-tums håldiameter, enligt Monte Carloss. 307 Chevrolet har 3,88-tums håldiameter.
4

Identifiera huruvida motorn har små journal vevar. Om det innehåller denna komponent, är du sannolikt att ha en 327 Chevrolet, och om det inte gör det, är du sannolikt att ha en 307 modell. Kontrollera tillverkningsår för bästa resultat, eftersom det finns undantag från denna regel. 1968-1973 Chevrolet, till exempel, innehåller båda stora motorer gjutblock, enligt Nastyz 28.
5

Leta efter slitage på cylindrarna och tecken på sprickbildning. 307 motorer är benägna att cylindern slitage och värme-relaterad sprickbildning eftersom de inte var byggda med tenn eller krom i blocket legeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80182.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.