Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Skillnader mellan gas och dieselmotorer

När du handlar för en bil, måste du väga alla alternativ som finns, bland annat om att välja en modell med en bensin-eller dieselmotor. De två motorerna skiljer när det gäller bränslepriser, motorljud, bränsleeffektivitet och metod för förbränning. Intern Combustion

Både diesel-och bensinmotorer är förbränningsmotorer, som genererar mekanisk energi genom förbränning av fossila bränslen med ett oxidationsmedel.
Gas Engine

I en bensinmotor, blandningen av bränsle och luft dras in i en cylinder, som är stängd av. Kolven sticker uppåt för att skapa kompression och en gnista antänder blandningen, skapar förbränning och stack tillbaka kolven ner för att skapa mekanisk energi.
Dieselmotor

Dieselmotorn fungerar på i stort sett samma princip. Den viktigaste skillnaden är att den höga kompressionsförhållandet i en dieselmotor tillåter luften att värmas upp i cylindern tillräckligt för att antända bränsle utan en gnista. Dieslar måste också vara vattenkyld grund av deras höga arbetstemperatur.
Andra skillnader

Andra skillnader mellan diesel-och gasmotorer är struktur-och varvtalsreglering. Gasmotorer är lättare än dieslar, och varvtal styrs genom att öka eller minska mängden luft som släpps in i cylindern. Dieselmotorer är betydligt tyngre och bullrigare, och de kontrollerar hastighet baserat på hur mycket bränsle som finns i cylindern. Dieslar dock bli bättre körsträcka än gasdrivna bilar.
Fuel Skillnader

Dieselbränsle är oftast dyrare än bensin, men också mer effektiv. Medan diesel som används för att producera mer smog-producerande biprodukter, är nya regler som kräver dieselmotorer att matcha gas-motor utsläppsnormer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79803.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.