Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Nackdelarna med stora bilar

Ganska ofta, verkar det mantra av livet att vara: större är bättre. Tyvärr är detta inte alltid fallet. Även om det säkert finns många fördelar med att äga större bilar, det finns också många nackdelar. Dålig bränsleekonomi

Även med framsteg inom motorteknik, dikterar enkel fysik som en större, tyngre bilen verkligen kommer att ha högre bränslekostnader. Den mängd energi som är nödvändig för att flytta en bil ökar med fordonets storlek och last. Mycket ofta, den större bilen, desto större är chansen att en gas MATVRAK skatt är, vilket ibland kan gå in i tusentals dollar på toppen av den ursprungliga köpeskillingen.
Svårt manövrera

Större bilar har en större svängradie och är svåra att passa in i trånga utrymmen, så det är vissa typer av körning och parkering svårare. Större bilar tenderar också att ha längre bromssträckor på grund av den ökade vikten. Det kan ta lite tid och försiktig körning för en förare att bli acklimatiserad med en stor bil.
Dyrare Underhåll

stora bilar kräver ofta större däck som tenderar att vara dyrare, särskilt när de har låg profil och hög prestanda styling. Bromsar bär också ut snabbare på större bilar på grund av den extra massan. Tyngre komponenter ofta kan lägga mer stress på fjädring orsakar det att slitas ut snabbare, särskilt på ojämna vägar.
Högre försäkringskostnader

grund av den högre prislappen på ett större fordon, försäkringspremier tenderar att vara högre på större bilar, allt annat lika. Som sagt, de extra säkerhetsfunktioner i större bilar kan kompensera för skillnaden och sätta försäkringskostnaderna lite närmare dem i mindre bilar.
Högre initiala kostnaden

Större bilar är oftast dyrare än sina mindre motsvarigheter, främst eftersom de kräver mer material för att bygga. Den tidigare nämnda gas MATVRAK skatt, tenderar också att höja priset på många stora fordon. Fraktkostnader och även kostnader för registrering är också ofta högre än med mindre bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79800.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.