Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

All-Wheel Drive Vs. Standard 4-Wheel Drive

Skillnaden mellan all-wheel-drive (AWD) och fyra-wheel-drive (4WD) fordon behövs några enkla faktorer. Även med variationer i all-hjulsdrivna fordon, är det allt svårare att skilja mellan de två. Fyrhjulsdrift

Standard 4WD, även kallad permanent fyrhjulsdrift, är ett system som driver alla fyra hjulen samtidigt, hela tiden. Varje hjul skapar 25 procent av det tillgängliga vridmomentet, och du inte har möjlighet att tvåhjulsdrift.
Fyra höga

Standard 4WD ger dig möjlighet av att använda "fyra-hög" eller "fyra-low." Fyra-high är normalt 4WD. Det är vad du skulle använda för att köra på vanlig trottoar.
Fyra Låg

Fyra lågt använder betydligt mer vridmoment men inte lägga dragkraft. De fyra lägsta inställningen används huvudsakligen för att dra en släpvagn eller för svåra terräng.
All-Wheel Drive

AWD är ett system som driver alla fyra hjulet hela tiden också. Men utan fyra låga alternativet, AWD fordon göra mycket bättre på vägarna än utanför. En fördel med AWD är bättre gas körsträcka, eftersom de fordon som har det tenderar att vara mindre än de med 4WD. Addera Automatisk AWD

vissa automatiska all-wheel- fordon, med namn som "Real Time 4WD" eller "Active AWD," i huvudsak är smarta två-hjulsdrivna system. Dessa system ger dig mer grepp när du behöver det, men de i allmänhet inte sparka in tills bilen förlorar kontrollen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79790.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.