Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Skillnaden mellan en Mini Cooper och Mini Cooper Clubman

Sedan BMW introducerade den nya Mini 2001 - en nydesignad version av den klassiska brittiska kompakt bil - de har sakta lagt till nya modeller till Mini varumärke. Dessa inkluderar John Cooper Works Mini, Cooper Cabriolet, den Countryman och Clubman. Medan alla modeller - inklusive Cooper och Clubman - aktien liknande Mini styling, det finns viktiga skillnader som skiljer dem. Body Style

Det första som skiljer dessa två bilar åt är deras kropp stil. Mini Cooper har en mer traditionell kombi stil med två dörrar och en kompakt bålen. Den Clubman är något större och längre med en större stam, tar på sig mer av ett "Shooting Brake" eller vagn stil. Medan Cooper har en pop-up lock kombi bålen, presenterar Clubman en delad dörr trunk för stor användbarhet. Addera innerutrymmen

En annan viktig skillnad mellan dessa två Minis är deras inre volym. Cooper är en ombonad kompakt med 5,7 kubikmeter lastutrymme med baksätet upp och 24 kubikfot med baksätet ner. Den Clubman erbjuder en större bärighet med 9,2 kubikmeter lastutrymme med baksätet upp och 32.8 kubikfot med baksätet ner.
Motor och prestanda

Båda fordonen levereras som standard med samma 16-ventil, fourr-cylindrig motor, om än med några små skillnader. Båda bilarna har 121 hästkrafter och kan nå en topphastighet på 126 miles per timme, men Clubman har 118 foot-pounds av vridmoment medan Cooper har 114 foot-pounds av vridmoment. Detta beror på att Clubman är större och tyngre. På grund av dess extra vikt, gör Clubman noll till 60 miles per timme i 8,9 sekunder medan Cooper gör det på 8,4 sekunder. Dessutom får Clubman ungefär 28/21 stad /landsväg miles per gallon medan Cooper gör något bättre på 29/37 stad /landsväg miles per gallon.
Funktioner

Båda fordonen kommer med samma standard funktioner och alternativ, inklusive samma manuella och automatiska växellådor, samma säkerhetsfunktioner och samma Nej Kostnad Mini Maintenance Program. Den ena skillnaden är att Clubman har en platt lastgolv, där ett insynsskydd vänder golvet facket i bagageluckan platt för mer bär utrymme.
Pris

Båda fordonen har en prisvärd MSRP och är mycket nära i pris. Som av 2011, börjar Cooper $ 20.100 medan Clubman startar på $ 21,800.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79764.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.