Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Förklara Tändningslås Chip

Många nya bilar är utrustade med en tänd- chip . Ignition chips är sändare läggs till nycklar och programmerade för att förhindra en obehörig start av ett fordon . Denna teknik har gjort att stjäla en bil svårare eftersom bilen bara startar med en nyckel programmerad till fordonet . Tack vare chips tändningsnyckel hot -wired fordon blir alltmer en nedlagd stöld teknik . Standard Key

En standard nyckel är gjord av metall och dess axel skärs med åsar och dalar som motsvarar en individuell slusskammaren .
Chip Key
< br >

en tändningsnyckeln skärs som en vanlig nyckel , med åsar och dalar på axeln . Emellertid är tekniken av en tändningsnyckel förbättrats till kodad chip sättes till nyckeln. Den kodade chip är programmerad att avge en digital signal som tillåter motorn att starta när nyckeln sätts in i tumlaren . Utan datorchip , kommer en riktigt klippa nyckeln inte starta ett fordon .
Byta Nycklar

En tändningsnyckeln med en programmerad nyckel chip är dyrt att förlora . För många modeller , kan ersätta en förlorad nyckel kosta mellan $ 30 till $ 200 ( i januari 2011 ) . Om ersättande tändningsnyckeln köpt från en auktoriserad återförsäljare , kommer dealern programmera nyckeln för att matcha den signal som krävs av fordon datorn . Om tändningsnyckeln är köpt på nätet , följ instruktionerna som följer med för att programmera den nya nyckeln .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79750.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.