Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Fördelar & Nackdelar med växellådor Utan Kopplingar

Växellådor är utformade för att omvandla kraften från en motor till mekanisk rörelse av drivaxeln, driver allt från hjulen på en bil till rotorerna på en helikopter. Eftersom motorn ger mer kraft, är större drev väljs i växellådan, ökar sluthastighet på drivaxeln. Om du köper en ny bil, måste du veta vad fördelarna och nackdelarna med manuella och automatiska växellådor är. Convenience

Bilar med automatisk växellåda är lättare att köra än de utrustade med manuella växellådor. Drivrutiner behöver inte lära sig hur, när eller varför de ska växla. I stadskörning, kan den ständiga växlingen krävs med en manuell bil blir fysiskt ansträngande.
Kontroll

Fordon utrustade med manuella växellådor kan vara lättare att kontrollera i vissa situationer . När du närmar dig ett hörn eller en brant lutning, kan en förare växla ner till en lägre växel som ger "motorbromsning." Det är där de revolutioner motorn kan göra begränsas av växelval. Byta till en högre växel när man kör iväg på en isig väg kan också förhindra att hjulen spinner. En fördel med en automatisk växellåda är dock att du inte kan stanna motorn vid start som den korrekta utväxling väljs alltid.
Ekonomi

de senaste, automatiska växellådor där mindre bränslesnåla än sina manuella motsvarigheter. Moderna automatlådor har förbättrats och i vissa fall, slå manuella varianter i bränsleeffektivitet.
Bump Starta
p Om batteriet tar slut kostnad, kommer det inte tillräckligt med ström för att starta motorn. Med en manuell växellåda fordon du kan starta fordonet med "bump start." Med tändningen på, är första växeln vald och föraren håller kopplingspedalen nedtryckt. En hjälpare skjuter bilen framåt och, om en tillräckligt hög hastighet uppnåtts kan föraren frigöra kopplingen. Bilen startar som växellådan snurrar svänghjulet och trycker kolvarna uppåt och nedåt medan generatorn bältet ger tillräckligt med ström för tändstiften att antända bränslet. Denna metod kan inte användas för att starta ett fordon med automatisk växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79930.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.