Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Skillnad i FWD & AWD

Hur många och vilka hjul kör din bil är bara en av de faktorer att tänka på när du planerar ett köp. Om det blir den sista punkten av beslut mellan två bilar, men det kan vara förvirrande. Både framhjulsdrift och fyrhjulsdrift löfte grepp på halt väglag, men inte nödvändigtvis av samma skäl. Börja från Framhjulsdrift

styrka framhjulsdrift (FWD) för körning på is eller snö är att vikten på motorn är över framaxeln, och hjulen på denna axel hanterar både grepp och styrning. Vikten ger dem bästa chans att behålla ett grepp på vägen och upprätthålla dessa funktioner. Det andra stora är att det handlar verkligen om Traction --- dra bilen över vägen istället för att skjuta det som i bakhjulsdrift. Vissa prestanda purister hävdar att vikten över styrningen bytet hantering.
All-Wheel Drive Startar Same

Även om A står för "allt", det är inte allt tiden. På en torr, enkel väg, driver ett all-wheel drive (AWD) bil som FWD --- framhjulen både rita bilen längs och styra den. Det är när bilens sensorer upptäcker några avvikelser att de ska sparka på växellådan och sätta lite hjälp makten i en eller båda av de bakre hjulen. Eftersom föraren inte styr användningen av de bakre hjulen, och de kan sparka på i en snäv sväng, gör AWD bränna mer bränsle.
Säker, säkrare, Säkraste

För de flesta förare i de flesta förhållanden, det finns lite nog skillnaden mellan FWD och AWD som andra funktioner i bilen kommer att fatta beslutet. Om tillgången på hjälp från bakhjulen ger dig tillräckligt med extra självförtroende för att redogöra för gaskostnader, gå lite säkrare med AWD. Kom också ihåg, när du kommer in i snö eller is med antingen drivsystem, att de gör en skillnad i rörelse snarare än att stoppa, och i Traction stället plöjt igenom djupa, lösa underlag.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79673.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.