Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur vill kolla Auto Historia Använda ett VIN-nummer

De sista sex siffrorna i ett chassinummer (VIN) definierar det unikt från andra bilar med samma ledande 11 siffror. När en bil har en allvarlig olycka eller allvarlig reparationsarbeten utförs, rapporteras det med hjälp av VIN till en av många datacenter. En handfull företag sammanställa data över tiotals eller hundratals källor, såsom försäkringsbolag, DMV: s, utsläpp tester, brottsbekämpande myndigheter och butiker kropp. Vissa företag ger begränsade, teaser rapporter för gratis. Men om du köper en begagnad bil och vill undvika en citron, sedan betala för den fullständiga rapporten är en bra investering - särskilt jämfört med priset på bilen eller ens priset på försäkringen. Saker du behöver
Bil VIN
bil historia rapport
Visa fler instruktioner
1

Hitta VIN från det nedre högra hörnet av vindrutan, visning av utanför. Spela in alla 17 siffror.
2

Köp en historia rapport för den bilen, vilket ger VIN till verksamheten hanterar historien sammanställning. Sådana företag är carfax.com, vin.centralclearinghouse.com, Vehix.com och Consumer Guide. En Carfax verkställande hävdar deras databas innehåller varje fordon som går tillbaka till 1981. Addera 3

Kontrollera historia rapport för ägarinformation. Korta perioder av ägandet är ett dåligt tecken. Detta är också den del som kan avslöja "titel tvätt." Det är när en bil transporteras över statsgränserna där man tidigare märkt med en viss negativ titel. Till exempel, ett försäkringsbolag får varumärket en bil som är en total förlust med en "bärgning titel." En bra historia rapport databasen registrerar dessa titlar från alla 50 stater.
4

Kontrollera den siste ägaren namnges i historia rapport. Jämför detta med namnet på den person som försöker sälja bilen. Du kan skydda dig från "pansar stening" på detta sätt. "Curb stening" är när en återförsäljare har en bil också sämre att sälja på sin egen tomt, så han har en säljare sätta in en annons för att sälja det som en privat fest.
5

Sök mätarställningen inkonsekvenser i historien rapport. Om en senare mätarställning visar färre miles än en tidigare (till exempel avläsningar vid utsläpp tester), sedan trippmätaren var definitivt rullas tillbaka någon gång för att öka bilens pris. Även digitala odometers kan rullas tillbaka, så ta inte för givet att de är immuna. En bra historia rapport flaggar data som indikerar en möjlig återställning.
6

Leta efter återkallelse historia i historien rapport. Tillverkaren kan ha erinrade fordonet vid någon tidpunkt. Du kan också få minns information från återförsäljare, som är skyldig att lämna sådan information gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79321.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.