Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur man söker och kontrollera en Motornummer

Serienumret för en motor kommer att berätta många saker du behöver veta om bilen är en del av. Även om du bör överväga många andra saker när du köper en bil, bör du lära dig allt du kan om motorn. Detta blir allt viktigare när fordonet du vill köpa är en som har haft eftermarknaden arbete på det, till exempel en ny motor tappade i. Då blir det viktigt att du hittar serienumret på motorn så att du kan undersöka bilen ordentligt . Instruktioner
1

Kontrollera uppenbart synliga platser på motorn för att se om du kan hitta ett serienummer. Öppna huven och titta på motorn utan att ta någonting utanför eller isär, och försöka upptäcka numret. Mest serienummer är en lång kombination av bokstäver och siffror. De kan beskrivs direkt på motorblocket, eller kan vara på en liten platta fäst på blocket.
2

Ta bort plastskyddet från toppen av motorn om din motor har en. Även på vissa motorer med ett lock, kan antalet vara synligt med den på plats. Men om du inte kan se det med locket på, ta bort det. Nu, se om serienumret stämplat tydligt på något av de områden som döljs av omslaget. Addera 3

Använd en trasa för att torka bort smuts och fett som kan skymma en seriell nummer. Vanligtvis kontrollerar serienummer är viktigare för äldre fordon och motorer i dessa fordon kan bli smutsig med fett och olja under åren.
4

Kontrollera dessa gemensamma platser för serienumret om du tillflyktsort 't funnit den. Kontrollera bakom fördelarlocket eller alldeles framför passagerarsidan cylinderhuvudet. Small block Chevy motorer har sina koder på dessa platser. Early Fords hade ofta ingen motor serienummer. I stället användes en fordon serienummer stämplat på balanshjulkåpan av transmissionen. På Mopar motorer, är serienumret vanligen bakom fördelarlocket eller under topplocket, och kan finnas på vardera sidan av motorn beroende på modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79208.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.