Hur man läser VIN-nummer på en 2002 Silverado

National Highway Traffic Safety Administration mandat att varje vägfordon som säljs i USA efter 1981 måste ha ett unikt 17-siffrigt Vehicle Identification Number. Modeller som säljs före 1981 har kortare VIN-nummer. Försäkringsbolagen, Department of Transportation, och Department of Motor Vehicles använder VIN för att hålla koll på fordon. VIN också används för att spåra bilstölder, garantianspråk och återkallelser. Varje VIN innehåller information som beskriver det land där fordonet tillverkas, tillverkarens namn och andra detaljer. Samma regler gäller för alla fordon i USA, inklusive en 2002 Chevy Silverado. Instruktioner
1

utseende för VIN, som vanligtvis är monterad på instrumentbrädan på förarsidan nära fönstret, eller inne i dörrkarmen. Du kan också hitta den på ett försäkringsbevis kort, i fordonets titel och registrering pappersarbete, eller skrivet i instruktionsboken.
2

Observera att de första tre tecknen i VIN identifiera var fordonet byggdes, fabrikat och typ. Till exempel skulle "IGC" indikerar att den gjordes i USA av Chevrolet och att det är en lastbil.
3

Se karaktärer fyra till åtta, Vehicle Beskrivning avsnitt, vilket tillverkaren använder för att identifiera funktioner såsom motortyp, kropp stil och modell.
4

Observera att den nionde siffran är en kontrollsiffra nummer, som används för att kontrollera att resten av VIN korrekt har representerat .
5

Titta på tionde siffran, som anger årsmodell.
6

Notice nummer 12 till 17, som består av bilens unika serienummer, tilldelas vid monteringsfabrik.
7

Ange VIN i Free VIN dekoder på Decode här hemsidan för att få fullständig information om VIN av en 2002 Silverado.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77929.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.