Hur du köper en begagnad bil i Storbritannien

Du kan köpa begagnade bilar på de flesta bilhandlare eller genom privat försäljning i Storbritannien. Fördelen med att köpa från ett garage är att du oftast kommer att få någon form av delar och uppdelning garanti under minst sex månader, och ofta upp till ett år. Om du väljer att gå privat, listar tidskrifter såsom Exchange och Mart bilar i ditt område. Kontrollera de lokala tidningarna och anslagstavlor på din lokala mataffär. Online UK auktioner är också ett bra alternativ, eftersom många används bilhandlare och verkstäder marknadsföra och sälja sina bilar via auktion webbplatser. Saker du behöver
Registreringsbevis
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av bil du vill köpa. Om du hittar en via en privat säljare, kontrollera att bilen är lagligt registrerad. Du hittar denna information på V5C registreringsbevis eller loggbok.
2

Kontrollera loggboken för detaljer på bilen, inklusive tidigare ägare, datum för försäljningen, namn och adress på nuvarande ägare, chassi nummer, registreringsnummer, bilmärke och modell, år och färg. Kontrollera att dokumentet vattenstämpel att visa att det är originalet. Kontrollera bilens servicebok och körsträcka. Kontrollera skatten skivan är aktuell.
3

Matcha Vehicle Identification Number (VIN) till numret om registreringsbevis. Du hittar VIN-nummer på tre ställen: på vindrutan bredvid skatt skiva, någonstans under huven, och någon annanstans på kroppen av bilen, beroende på märket på fordonet. Fråga den nuvarande ägaren, där du kan hitta det.
4

Kontrollera nuvarande transportministeriet (MOT) certifikat. Detta är obligatoriskt för bilar över tre år gamla och måste vara up-to-date och giltig. Ta en ordentlig titt på kroppens arbete på bilen för några tecken på allvarliga olyckshändelser reparationer.
5

Kontrollera för oljeläckor, skadade slangar, slitage på klädsel, trampa på däcken, rostiga bitar, konstiga hål, arbetar vindrutetorkare, lampor, instrumentpanel lampor, arbetar elektriska fönsterhissar och centrallås. Du behöver inte vara en bilmekaniker för att göra denna grundläggande kontroll.
6

anlita en professionell om du är osäker på bilens mekanik. Den Automobile Association (AA) eller Royal Automobile Club (RAC) kommer att inspektera bilen och ge dig en fullständig rapport för en relativt liten avgift.
7

Fyll i ditt namn och adress och skriva på längst ned ägarbytet tear-off avsnitt om registreringsbevis, när du är säker på att bilen är ett bra köp. Den nuvarande ägaren måste fylla detta dokument ut och underteckna det liksom.
8

Skicka pappersarbete till Drivrutiner Vehicle Licensing Agency (DVLA) i Swansea, eller gå till din närmaste lokala kontor, och de kommer fråga dig med nya registreringspapper i ditt namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77762.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.