Vad händer om en återförsäljare säljer du en skadad bil?

Även om det är olagligt, vissa används bilhandlare reparerar bilar som har varit i olyckor eller översvämningar och sälja dem som bilar med ren titlar, ofta passerar statsgränser att göra det. Innan du köper en begagnad bil


Det bästa sättet att undvika problem från en skadad bil är att undvika att köpa det i första hand. Tjänster som Carfax och AutoTrack kan spåra en bils hela historia via Vehicle Identification Number (VIN). Innan du köper, fråga en oberoende mekaniker som du litar på för att kontrollera bilen över, och särskilt uppmärksamma eventuella omsvetsning av ramen eller bevis för översvämningsskador.
Titel-Tvättning av begagnade bilar

Även om VIN och bil historia tycks kolla okej, du behöver för att undersöka möjligheten av titel-tvätt, en process där en svårt skadad bil repareras i en stat, sedan flyttade till en annan stat att skapa en ren titel. Endast Kalifornien, Iowa och Michigan har lagar som skyddar konsumenterna mot detta förfarande.
Vad gör du om din begagnade bil är skadad

Återförsäljare är skyldiga enligt lag att avslöja eventuella skador innan du köper en bil. Om du känner att du har köpt en bil med hemlig skada, ta den till en oberoende mekaniker för bekräftelse av skadan. Tala till ägaren eller chef för återförsäljare där du köpte bilen, och kräva en ersättare. Om du inte får tillfredsställelse, går över deras huvuden till tillverkaren av bilen, eller överväga att kontakta din statens justitieminister och lämna in en stämningsansökan mot dealern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77751.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.