Hur du köper en begagnad bil i New York

Medan vissa stater kräver olika attesterad blanketter och dokument för ägarskiften, New York State Department of Motor Vehicles (NYS DMV) inte gör. Trots de notoriskt höga priserna i New York, är den tvååriga anmälningsavgiften lägre prissatta än de flesta omgivande stater. Dessutom debiterar New York State DMV skatter på det faktiska försäljningspriset för fordonet du köper, inte det genomsnittliga försäljningspriset eller förmodade värde. Återförsäljarna kommer att hantera alla DMV pappersarbete för dig, om tillämpligt. Saker du behöver
Förarens Statement licens
Transaction formen
Försäkringsbevis
Vehicle Titel /Registrering Ansökan (MV-82 form)
Visa fler instruktioner

1

Handla för din bil. Provkör olika modeller och ta med din slutgiltiga beslutet till en mekaniker för kontroll. Kontrollera att Check Engine lampan inte tänds i fordonets informationscenter. Om så är fallet, kommer fordonet inte passera New York State utsläpp testning.
2

överens om ett inköpspris, men be att få se bilens titel innan du fortsätter. New York tillåter titel överföringar även om det finns en kvarstad noterat på titeln, vilket innebär att pengar fortfarande är skyldig på fordonet. Den New York State DMV hemsida varnar för att fordonet kan återtas från dig även om du betalar säljaren.
3

Be om en panträtt release, om det finns en lienholder noterat på titeln , betecknas med namnet på en bank på framsidan av titeln. Kvarstad utgåvan är en officiell bank dokument som anger relevant fordonsinformation och att lånet är uppfyllt. Det är också undertecknat av en bank representant bank brevhuvud. Ge säljaren din betalning när du har fastställt att titeln är fri från panträtter och bekräftade att bilen är i gott mekaniskt skick
4

. Gå till din lokala DMV kontoret för att få en förklaring av transaktion eller skriva ut det från New York State DMV webbplats för att dokumentera försäljningspriset, och har säljaren underteckna den.
5

säljaren också måste underteckna och skriva sitt namn på baksidan av titeln i Säljarens avsnittet. Om fordonet är åtta år gammal eller nyare, måste säljaren också fylla i uttalandet skada avslöjande, även på baksidan av titeln. Om fordonet är 10 år gammal eller nyare, måste säljaren ange vad vägmätaren närvarande står i utrymmet på baksidan av titeln och kontrollera om trippmätaren är korrekt.
6

tillbaka till New York State DMV webbplats för att skriva ut Vehicle Titel /Registrering Ansökan, även känd som MV-82 formen. Eller, kan du få blanketten på din DMV kontoret. Fyll i formuläret fullständigt.
7

Ring eller besök ditt försäkringsbolag agent för att få försäkringsbevis. Du kan inte registrera ett fordon utan att försäkringsbevis.
8

Ta din MV-82 formen, titel, panträtt utsättning (om tillämpligt), Statement of Transaction formen, försäkringsbevis och New York State förarens licens till en DMV kontoret. Betala din titel, skatte-och registreringsavgifter. Sätt ditt främre och bakre registreringsskyltar på bilen, sätta din registrering på nedre vänstra sidan av vindrutan och förvara ditt registreringsbevis och försäkringsbevis i handskfacket innan du kör din bil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77687.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.