Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man återställer SRS Ljus på en Honda CRV

En Honda CRV kommer med en On-Board Diagnostics dator som håller reda på alla mekaniska funktioner i fordonet. När du ser SRS lampan blinkar på instrumentpanelen, är det varnar för ett fel i Supplemental Restraint System, dvs airbagsystemet. Du borde ha det undersökas och repareras omedelbart för att förhindra en oavsiktlig airbagen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
handskar Duk arbete
Två belagda 6-tums trådar
Vass kniv
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och tyg arbetshandskar.
2

Hitta MES kontakten under ratten nära säkringsdosan. Det är allmänt grönt eller gult och har en två-håls hållare plugg i dess ställe. Ta bort pluggen.
3

Skala ändarna på båda ledarna med hjälp av en kniv. Placera ena änden av var och en av trådarna i vart och ett av hålen i MES-kontakten.
4

Korsa de andra ändarna av var och en av trådarna tillsammans så att de etablera kontakt. Detta kommer att kortsluta MES. Var noga med att inte röra den exponerade tråden med någon del av kroppen.
5

Sätt nyckeln i tändningslåset och slå på den, men inte starta motorn. Håll ändarna på tråden röra medan du gör detta. SRS blinkar på, och sedan försvinner. Separera ledningarna omedelbart. SRS ska tändas igen.
6

Upprepa steg 3 och SRS lampan blinkar två gånger och stänga. Unshort de två trådarna. Detta gör att SRS lampan blinka två gånger.
7

Stäng av fordonet, vänta en minut och starta motorn. SRS lyser igen, och sedan gå ut för gott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72911.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.