Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1996 GMC Sierra vevaxelsensor

vevaxelläget sensorn på 1996 GMC detekterar hastighet och position på vevaxeln när den snurrar, överför information till motorns dator. Informationen används för att justera tändningen och bränsle karta (i princip, hur mycket bränsle som får levereras till bränsleinsprutarna under några givet tillstånd) för att förbättra motorns prestanda. Veven positionssensor monteras i den främre luckan där vevaxeln kommer genom framsidan av motorn. Det är lätt att nå från under lastbilen. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på negativa batterikabeln på batteriet terminalen. Ta bort klämman skruven med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet, isolera den så att den inte kan röra terminalerna medan du arbetar.
2

Skjut under framför lastbilen och leta veven lägessensor på undersidan av motorns frontluckan. Tryck in låsspärren på kabelnätet kontakten kopplad till sensorn, sedan dra kontakten från sensorn.
3

Ta lastrummet ner bulten som går genom givarens fäste med en sockel och spärr, dra sedan ut sensorn ur locket. Släng den gamla givaren och driva en ny sensor på plats och se till att rikta in fästet och håll ned bulthål.
4

Montera givaren nedhållaren bult och dra åt den till 71 tum-pounds med en momentnyckel och uttag. Tryck in kontakten ledningsnätet på den nya givaren tills kontakten låses på plats.
5

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol, installera klämbulten och dra åt bulten med en skiftnyckel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72490.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.