Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2002 Honda Accord V6

Kuggremmen är en del av motorns drivsystem som ansluter vevaxeln till kamaxeln och styr tidpunkten för din motor ventiler. När bilen uppnår hög körsträcka, kan kamremmen på din Honda Accord börja bära ner och så småningom misslyckas. Mekanik och biltillverkarna rekommenderar att du byter kamrem var 90.000 till 100.000 miles för 2002 V6-modellen motor. Dessutom, om du märker att din kamrem är sliten, skadad, saknas hunks av gummi eller är sprucken eller visar svår inglasning, bör det genast ersättas för att undvika kostsamma skador. Saker du behöver
WrenchClampScrewdriverSocket wrenchSpark plug socketJack standsFloor jackWood blockOil panStrap wrenchTorque skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från batteriets minuspol. Placera fordonet i parken och dra åt handbromsen. Blockera bakhjulen.
2

Avlägsna drivremmar. Använd en skiftnyckel på spännrullen centrum bult och vrida spännaren moturs för att lossa remspänningen. Avlägsna remmen.
3

bort servopumpen genom att ta bort pumpen montering bultar. Flytta pumpen borta från området. Koppla inte raderna servostyrning från pumpen, placera enheten åt sidan
4

bort tändstiften, för att göra det lättare att vrida vevaxeln, genom att placera tändstiftshylsa över. varje plugg och ta bort den från motorn genom att vrida kontakten moturs.
5

Placera nummer ett kolv på Top Dead Center (TDC), vilket är den högsta punkten i cylindern att varje kolven når så den färdas upp-och-ned vid vevaxelrotation. För att göra det, vrid cranskshaft med en socket och ratchet fäst vid bulten gängas in i den främre av vevaxeln. Vrid tills TDC hack på vevaxeln remskiva är i linje med pekaren på kamremmen nedre luckan.
6

Lossa muttrarna på höger framhjul. Höj fordonets front och stödja det säkert på pallbockar. Ta höger framhjul. Ta den högra främre inre vakt framskärm stänk genom att ta bort de fästen som fäster inre vakten fender stänk på plats.
7

Support motorn genom att placera en domkraft under oljetråget, med ett block av trä på domkraften för att skydda pannan. Ta bort stänkskyddet från under kylaren genom att ta bort de 10 monteringsfästen från den främre delen av huven.
8

Ta bort de två skruvarna och kabelnätet hållare håller passagerarsidan motorfäste till blocket . Avlägsna tråget-bulten och ta bort fästet. Demontera motorfästet och motorn oljestickan röret.
9

bort den övre kamrem täcker bakifrån cylinderrad. Märk bältet med rotationsriktning på kamremmen om du tänker återanvända bandet. Kontrollera inställningsmärkena rätt inriktade genom att rikta markeringarna på drevet med märket på den bakre luckan. Också kontrollera kamaxelhjulet inställningsmärkena är i linje med den bakre cylinderrad. Använd en bandnyckel att hålla vevaxeln
10

. Lossa och ta bort vevaxel bulten. Ta bort de nedre transmissionskåpan bultarna remskyddet och ta bort locket. Slip kamremmen styra bort vevaxeldrevet, notera installationen. Notera också att anpassningen av vevaxeln varumärkena kedjehjul timing.
11

Kontrollera återigen ställning inställningsmärkena. Montera kamremmen i medurs riktning, med början vid vevaxeldrevet och spännaren, då den bakre kamaxelhjulet, vattenpump, främre kamaxelhjulet och spännhjulet.
12

Montera den yttre styrningen kamremmen över kamaxeldrevet med den avfasade kanten vänd bort från bandet. Den fasade kanten är den kant som har maskinbearbetats till en spetsig vinkel (mindre än 90 grader). Dra åt bulten kabelstyrrullen till 33 Nm. Ta bort batteriet hold-down bolt som håller spännaren på plats.
13

Vrid vevaxeln sakta sex varv medurs, med en socket och breaker bar på vevaxeln bulten som sittplats bältet, sedan återvända till TDC. Kontrollera igen anpassningen av kam och vev märken timing.
14

Montera den nedre kåpan kamremmen. Montera vevaxelns remskiva, rikta vevaxeln nyckeln med trissan kilspår (hålet kapas för att passa vevaxeln tangenten). Montera bulten och dra åt den till 104 in-lbs.
15

Kontrollera igen inställningsmärkena. Sätt tillbaka de resterande delarna i omvänd ordningsföljd. Återanslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72426.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.