Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar syresensorer på 1998 BMW 328I

Syresensorn, eller O2-sensor, på 1998 BMW 328i är en kritisk del av motorns styrsystem. Läsa procent av syre i avgaserna, omvandlar sensorn andelen till milliampere och skickar den till motorns dator. Från det numret, kan datorn avgöra om motorn är rik och mager och det kommer att justera pulsbredd eller luft /bränsleblandning vid insprutare. Sensorn sitter i avgassystemet just nedanför avgasgrenröret. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din 328i off marken med en domkraft. Stöd bilen genom att placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen av bilen och sänka bilen på dem.
2

Lokalisera syresensor i avgasröret strax nedanför grenröret. Lossa låsspärren på kabelnätet kontakten och separera sensorn sidan av kontakten från sidan av bilen. Installera en socket syresensor över syresensorn och vrid den moturs med en spärr.
3

Ta bort sensorn från avgasröret och kassera den. Installera den nya sensorn i det gängade hålet i röret dra sedan med syresensorn hylsa och spärrskaft. Dra kablaget från den nya sensorn till kabelnätet kontakten på bilen och koppla ihop de två halvorna kontakten, driver dem tillsammans tills låsfliken ingriper.
4

Hissa upp bilen från domkraften med en domkraft. Avlägsna domkraften från under bilen och sänk det försiktigt tillbaka till sina hjul. Avlägsna domkraften från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72364.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.